Ministerul Transporturilor a emis Autorizația pentru Construirea pasajului pietonal de la Comarnic

Pentru Pasajul pietonal subteran de la Comarnic, Autorizația de Construire are o durată de 9 luni, iar lucările costă 4,6 milioane lei.

Ministerul Transporturilor a emis Autorizația pentru Construirea pasajului  pietonal de la Comarnic

Indicatorii tehnico-economici pentru tunelul pietonal care va fi amenajat la Comarnic, zona Pieței centrale, intersecție cu strada Ghiosești, au fost aprobați încă din 2021, dar CNAIR a avut nevoie de exproprieri suplimentare după cum Economedia explica în octombrie 2021.Pasajul va avea o lungime de 30 de metri cu cele două intrări de o parte şi de alta a Drumului Naţional 1. Potrivit datelor din memoriul tehnic, lucrările vor dura 12 luni, pasajul va avea pe lângă scara fixă şi lift iar valoarea totală a investiţiei este de 8 milioane lei.

„În prezent traficul rutier în interiorul orașului Comarnic se realizează cu dificultate din cauza numărului mare de autoturisme ce tranzitează orașul cu precădere înspre zonele montane adiacente. De asemenea, circulația rutieră este îngreunată din cauza prezenței trecerilor de pietoni ce conduc către timpi de așteptare ai autoturismelor în interiorul localității. Amplasamentul propus pentru realizarea pasajului pietonal este situat în orașul Comarnic, în zona Pieței Centrale, la intersecția Drumului Național DN1 cu strada Ghiosești. Zona de analiză cuprinde atât intersecția, cât și trecerea de pietoni din zonă, ce traversează DN1”, se arată în Nota de Fundamentare.