Ziua cea mai tristă. Cum l-a plâns Argentina pe Maradona. Imagini de la funeraliile fostului mare fotbalist

Diego Maradona a murit miercuri, 25 noiembrie. Luată pe repede înainte de familie, decizia înmormântării, programată joi seară, a înfierbântat spiritele la Buenos Aires. Dincolo de incidentele dintre fanii nemulțumiți că nu au putut să-și prezinte ultimul omagiu la sicriul cu trupul neînsuflețit depus la Palatul Prezidențial, rămân imaginile tulburătoare captate de agențiile de presă. […]

Ziua cea mai tristă. Cum l-a plâns Argentina pe Maradona. Imagini de la funeraliile fostului mare fotbalist

Diego Maradona a murit miercuri, 25 noiembrie. Luată pe repede înainte de familie, decizia înmormântării, programată joi seară, a înfierbântat spiritele la Buenos Aires. Dincolo de incidentele dintre fanii nemulțumiți că nu au putut să-și prezinte ultimul omagiu la sicriul cu trupul neînsuflețit depus la Palatul Prezidențial, rămân imaginile tulburătoare captate de agențiile de presă.


Poate cea mai emoționantă fotografie este cea în care doi socios în vârstă, fani ai rivalelor Boca Juniors și River Plate, se îmbrățisează, cu ochii în lacrimi, în fața intrării în Casa Rosado. El Pibe d'Oro a fost iubit mai presus de orice rivalitate.


Tineri și bătrâni, copii și femei, zeci de mii de oameni îmbrăcați în tricoul albicelest și purtând steaguri imense cu chipul „zeului” s-au înghesuit la pelerinajul de la sicriul cu rămășitele lui „Dieguito”.


Au fost lacrimi și îmbrățișări, dar și lupte de stradă, într-un an în care pandemia ne-a luat aproape totul.Fotografii: EPA