Zina Dumitrescu ar fi împlinit luna aceasta 88 de ani! Gestul făcut de reprezentanții azilului unde a murit, în memoria creatoarei de modă: „Am amenajat noi în curte…”

Zina Dumitrescu ar fi împlinit pe data de 16 iunie vârsta de 88 de ani. Mama Zina, cum era alintată de toată lumea, nu a fost uitată la cinci ani de la moartea sa. Mai mult, reprezentanții azilului unde a murit a ținut să facă un gest în amintirea creatoarei de modă. Iată despre ce […]

Zina Dumitrescu ar fi împlinit luna aceasta 88 de ani! Gestul făcut de reprezentanții azilului unde a murit, în memoria creatoarei de modă: „Am amenajat noi în curte…”

Zina Dumitrescu ar fi împlinit pe data de 16 iunie vârsta de 88 de ani. Mama Zina, cum era alintată de toată lumea, nu a fost uitată la cinci ani de la moartea sa. Mai mult, reprezentanții azilului unde a murit a ținut să facă un gest în amintirea creatoarei de modă. Iată despre ce e vorba!

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE MAI GRATIS, AICI!

La finalul lunii martie, mai exact pe 28 martie, s-au împlinit cinci ani de când mama Zina a părăsit această lume.  Pe 16 iunie și-ar fi sărbătorit ziua de naștere, iar cu această ocazie reprezentanții azilului unde creatoarea de modă și-a petrecut șapte ani și unde și-a dat ultima suflare au decis să facă un gest emoționant în amintirea ei.


Citește și: Refuzată de Zina Dumitrescu în tinerețe, Ileana Șipoteanu a fost manechin la 54 de ani: "M-am simțit ca pe podiumul din Milano"

Citește și: Cum arată azi manechinele Generației de Aur, care defilau pentru Zina Dumitrescu. "Un tribut adus eternei frumuseți"

Citește și: Cum arată Corina Caciuc la aproape două luni după ce a născut al doilea copil. Iubita lui Laurențiu Reghecampf a îmbrăcat o rochie super mulată, la un eveniment

Citește și: Raluca Bădulescu are geantă de 40.000 de euro, dar nu-i place să cheltuiască pentru renovarea casei ei din Dorobanți: „Nu ies cu vopseaua pe față, cu chiuveta la subraț și…”

Zina Dumitrescu ar fi împlinit 88 de ani! Gestul făcut de reprezentanții azilului unde a murit


Ion Cassian, proprietarul azilului în care a stat vreme de 7 ani Zina Dumitrescu, susține că toată echipa și-a dorit să păstreze vie amintirea mamei Zina, motiv pentru care au decis să facă un gest în memoria celei supranumită „mama modei din România”. Astfel, reprezentanții azilului au ridicat, în curtea centrului, o statuetă în memoria ei. Acela este locul în care merg regulat să se roage pentru sufletul ei și unde aprind lumânări în memoria ei.

„Pe 16 iunie ar fi fost ziua doamnei Dumitrescu. A fost internată perioadă destul de lungă la noi, șapte ani la noi a stat. Da, dânsa a fost incinerată, iar noi, colectivul, voiam să mai mergem să îi mai aprindem o lumânare și atunci am amenajat noi în curte o statuetă în amintirea dânsei și acolo îi mai aprindem din când în când câte o lumânare, și de ziua dânsei, și de Paște când luăm lumină, în amintirea doamnei Dumitrescu”, a spus Ion Cassian la Xtra Night Show, potrivit spynews.ro.

Roxana Ciuhulescu, cuvinte de laudă la adresa mamei Zina


Recent, Roxana Ciuhulescu a povestit un episod cu mama Zina, subliniind cât de recunoascătoare îi este și cât de mult a ajutat-o, dat fiind că apoi a început să aibă mult mai multă încredere în ea.

„Zina Dumitrescu, Dumnezeu s-o odihnească, fără să-și dea seama a făcut o chestie extraordinară și am să-i rămân recunoscătoare toată viața. M-am dus la o prezentare de modă, aveam 14 ani, era o prietenă de-a mea care defila, era supermodel, semnase și prezenta și afară, am ajuns ultima la prezentarea aia și am plecat prima ca nu cumva cineva să se uite la mine și să observe că eu sunt aia mult mai înăltuță', a povestit Roxana Ciuhulescu.


Cum și-o amintește Adina Buzatu pe Zina Dumitrescu


Ca protejată a ei, Adina Buzatu povestea la un moment dat că Zina Dumitrescu a fost o adevărată mamă pentru ea și că a învățat enorm de mult în toți anii în care i-a fost alături.

Mama Zina era o MAMĂ. Și, ca orice mamă, pe lângă susținere, încurajare și dedicare absolută față de pupila sa, o mamă bună te învață și cum să mergi determinant pe drumul tău. Pe mine m-a condus de la micul detaliu al unei cusături perfecte până la rezultatul final care trebuia întotdeauna să fie fără cusur.

Nimic nu era făcut fără rigoare și minuțiozitate, indiferent cât efort necesita asta. Pe scurt spus, Mama Zina mi-a predat aplicat toate calitățile ei umane și profesionale", povestea Adina Buzatu.