Ziarul german Die Welt: Cum deosebim covid de gripă după simptome

Ziarul german Die Welt prezintă cele mai recente descoperiri științifice cu privire la simptomele ce indică o boală cauzată de coronavirus. Cele mai frecvente semne ale Covid-19 sunt tuse (45% din cazurile înregistrate) și febră (38% din cazuri). În plus, unii pacienți au, de asemenea, secreții nazale (20%) și alții experimentează o pierdere a mirosului și a […] Articolul Ziarul german Die Welt: Cum deosebim covid de gripă după simptome apare prima dată în Observatorul Prahovean.

Ziarul german Die Welt: Cum deosebim covid de gripă după simptome

Ziarul german Die Welt prezintă cele mai recente descoperiri științifice cu privire la simptomele ce indică o boală cauzată de coronavirus.

Cele mai frecvente semne ale Covid-19 sunt tuse (45% din cazurile înregistrate) și febră (38% din cazuri). În plus, unii pacienți au, de asemenea, secreții nazale (20%) și alții experimentează o pierdere a mirosului și a gustului (15%).

Citește și Crește îngrijorător numărul de infectări? Ai la îndemână o soluție sigură de acces la opinii medicale avizate

Simptome comune

Tusea bruscă și febra, precum și slăbiciune corporală generală, sunt tipice pentru ambele boli.

Simptome de gripă

Durerile de gât, de cap și de corp, precum și secrețiile nazale ar fi raportate mult mai frecvent la pacienții cu gripă

Citește și Cum poți intra în direct, pe internet, cu medicul Alin Scarlat. Avantajele consultației online

Simptome de covid: 

Pierderea mirosului și a gustului ar apărea mai des la pacienții infectați cu noul coronavirus.

Potrivit farmaciștilor, este mai ușor să se facă diferența între aceste două boli și „răcelile obișnuite”.

Simptomele tipice răcelilor obișnuite, cum ar fi durerea în gât, secrețiile nazale, epuizarea și durerea de cap, apar de obicei, insidios, pe parcursul mai multor zile, ceea ce înseamnă că vă simțiți rău, dar nu la fel de neputincios ca în cazul unei gripe. Citește articolul integral pe hotnews.ro

Articolul Ziarul german Die Welt: Cum deosebim covid de gripă după simptome apare prima dată în Observatorul Prahovean.