Vor merge elevii, la școală, la toamnă? Răspunsul ministrului Educației

Ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, a răspuns astăzi la întrebarea dacă elevii vor participa fizic la cursuri în condițiile valului al patrulea al pandemiei de coronavirus? ”Am dreptul să fiu optimist şi, chiar dacă va fi un val patru, sunt convins că nu va fi la fel de agresiv, nu va fi atât de agresiv încât […] Articolul Vor merge elevii, la școală, la toamnă? Răspunsul ministrului Educației apare prima dată în Observatorul Prahovean.

Vor merge elevii, la școală, la toamnă? Răspunsul ministrului Educației

Ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, a răspuns astăzi la întrebarea dacă elevii vor participa fizic la cursuri în condițiile valului al patrulea al pandemiei de coronavirus?

”Am dreptul să fiu optimist şi, chiar dacă va fi un val patru, sunt convins că nu va fi la fel de agresiv, nu va fi atât de agresiv încât să pună probleme din perspectiva derulării unui proces de învăţământ normal, care, repet, să stopeze din pierderile care au fost foarte mari şi care sunt foarte dificil de recuperat.

Citește și Topul celor mai bune licee din Prahova după ultima medie de admitere

Dacă vom intra în continuare în online, aceste pierderi se vor amplifica, cu efecte pe termen lung şi cu posibilităţi de recuperare foarte reduse”, a spus Sorin Cîmpeanu, potrivit digi24.ro.

Acesta a precizat însă că masca va rămâne obligatorie în incinta unităților de învățământ, indiferent de situația epidemiologică.

„Sunt convins că se vor păstra în continuare regulile de protecţie sanitară, de la regulile de igienă, până la aerisirea spaţiilor de învăţământ, purtarea măştii de protecţie în continuare, pentru că pandemia nu s-a încheiat, iar şcolile din România au dovedit că pot respecta aceste reguli mult mai bine decât în multe alte locuri”, a susţinut ministrul.

Câmpeanu a declarat că nu este adeptul stimulării vaccinării în rândul elevilor prin acordarea unei zile libere de la școală.

 

Articolul Vor merge elevii, la școală, la toamnă? Răspunsul ministrului Educației apare prima dată în Observatorul Prahovean.