Vladimir Putin, replică sexistă la adresa unei jurnaliste: Frumoasă ca să înțeleagă ce-i spun

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, este acuzat că a făcut o remarcă sexistă la o dezbatere care a avut loc miercuri despre criza energetică cu care se confruntă Europa, după ce i-a spus unei jurnaliste americane de la CNBC că este ”frumoasă, drăguță” pentru a-i înțelege argumentele, informează The Independent. În cadrul interviului organizat cu ocazia […]

Vladimir Putin, replică sexistă la adresa unei jurnaliste: Frumoasă ca să înțeleagă ce-i spun

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, este acuzat că a făcut o remarcă sexistă la o dezbatere care a avut loc miercuri despre criza energetică cu care se confruntă Europa, după ce i-a spus unei jurnaliste americane de la CNBC că este ”frumoasă, drăguță” pentru a-i înțelege argumentele, informează The Independent.


În cadrul interviului organizat cu ocazia Săptămânii Energiei Ruse de la Moscova, liderul rus s-a enervat după ce jurnalista Hadley Gamble i-a cerut să ofere explicații cu privire la rapoartele privind faptul că Rusia restricționează livrările cu gaze naturale către Europa, pentru a crește prețurile.


Putin a spus că afirmațiile sunt ”prostii” și că Rusia este un partener energetic de încredere.


„O femeie frumoasă, drăguță, i-am spus un singur lucru. Ea mă contrazice imediat, de parcă nu m-a auzit. Ei bine, am să repet iar”, a spus Putin.


Jurnalista i-a spus lui Putin că l-a auzit foarte clar, adăugând că a vrut doar să atragă atenția asupra faptului că Rusia a întârziat să mărească aprovizionarea cu gaze.


Enervat, liderul de la Kremlin a mai spus: „Ascultă-mă, tocmai ai spus că eu nu aprovizionez Europa cu gaze naturale. Te înșeli. Noi creștem aprovizionarea către Europa. Gazprom cu 10%, Rusia cu 15%. Creștem, nu micșorăm aprovizionarea. Chiar am spus ceva atât de greu de înțeles?”, a mai spus Putin.


Putin on proposed EU ban on oil and gas exploration in the Arctic “such decisions should not be political.” pic.twitter.com/h24o8aSVEA

— CNBC International (@CNBCi) October 13, 2021

foto: Epa