Viktor Orban: Ungaria îşi va menţine frontierele închise. Ce noi măsuri antiepidemice a anunțat premierul maghiar

Al doilea val al pandemiei de Covid-19  în Ungaria este așteptat să atingă vârful în decembrie-ianuarie, motiv pentru care premierul Viktor Orban a anunțat că țara sa își va menține măsurile de siguranță impuse, inclusiv frontierele închise, informează agenția Reuters, citată de Agerpres. Ungaria şi-a închis frontierele la începutul lunii pentru a preveni răspândirea SARS-CoV-2, […]

Viktor Orban: Ungaria îşi va menţine frontierele închise. Ce noi măsuri antiepidemice a anunțat premierul maghiar

Al doilea val al pandemiei de Covid-19  în Ungaria este așteptat să atingă vârful în decembrie-ianuarie, motiv pentru care premierul Viktor Orban a anunțat că țara sa își va menține măsurile de siguranță impuse, inclusiv frontierele închise, informează agenția Reuters, citată de Agerpres.


Ungaria şi-a închis frontierele la începutul lunii pentru a preveni răspândirea SARS-CoV-2, exceptând ulterior turiştii în tranzit care din trei state vecine, ceea ce a suscitat critici din partea Comisiei Europene.


Într-o înregistrare video postată pe Facebook, premierul Viktor Orban a transmis că frontierele vor rămâne închise, fără să facă alte precizări.


Care sunt documentele de care au nevoie românii pentru a tranzita Ungaria

Orban a declarat că al doilea val al pandemiei este de aşteptat să atingă vârful în decembrie-ianuarie, adăugând că guvernul său a impus un plafon la preţul testelor pentru COVID-19 la 19.500 forinţi (64,36 dolari) fiecare.


Am pregătit sistemul nostru de sănătate. Necesarul de echipamente, de paturi de spital, ventilatoare şi de personal pentru operarea acestora sunt gata.

Viktor Orban:

”Puteţi fi siguri, dacă contractaţi această boală, vă veţi vindeca”, a mai spus spus Orban.


Premierul Orban a declarat că purtarea măştii va fi obligatorie în cinematografe, teatre, instituţii sociale, precum şi în transportul public şi în magazine.


”Am dat ordin poliţiei să controleze strict şi să aplice aceste reglementări, iar dacă este necesar să-i penalizeze pe cei care le încalcă”, a mai spus premierul ungar.


Şcolile vor rămâne deschise, în timp ce restaurantele şi barurile vor fi autorizate să funcţioneze până la ora locală 23:00, a declarat Orban, în timp ce guvernul de la Budapesta încearcă să evite o nouă intrare în izolare precum cea care care a condus la o recesiune economică de 13,6% în al doilea trimestru.


După o creştere a numărului de cazuri noi în ultimele săptămâni, Ungaria a raportat miercuri 581 de noi cazuri de SARS-CoV-2, ceea ce ridică totalul de infecţii la 14.460, cu 654 de decese.