VIDEO/Patru controale economice, în satul Bălteni, în această dimineață

În această dimineață, 17 mai, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița efectuează patru controale economice, în satul Bălteni. Verificările vizează societățile comerciale care au obiect de activitate colectarea și comercializarea materialelor reciclabile feroase/neferoase. Astfel, administratorii acestora sunt bănuiți de săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și alte activități cu impact deosebit asupra mediului, respectiv […] Articolul VIDEO/Patru controale economice, în satul Bălteni, în această dimineață apare prima dată în DambovitaNews.

VIDEO/Patru controale economice, în satul Bălteni, în această dimineață

În această dimineață, 17 mai, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița efectuează patru controale economice, în satul Bălteni.

Verificările vizează societățile comerciale care au obiect de activitate colectarea și comercializarea materialelor reciclabile feroase/neferoase.

Astfel, administratorii acestora sunt bănuiți de săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și alte activități cu impact deosebit asupra mediului, respectiv incendierea deșeurilor.

Totodată, în cadrul acțiunii, vor fi efectuate verificări cu privire la utilizarea instalațiilor clandestine în scopul racordarii directe la rețeaua de energie electrică sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare a energiei electrice.

La acțiune sunt angrenați 75 de polițiști, 4 echipe din cadrul Gărzii Naționale de Mediu-Comisariatul Județean Dâmbovița, 13 echipe din cadrul SDEE Târgoviște, 18 luptători de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale Dâmbovița, 40 de jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Dâmbovița , 30 de jandarmi de la Gruparea de Jandarmi Mobilă Matei Basarab-Ploiești și 57 jandarmi de la Brigada Specială de Intervenție a Jandarmeriei.

Update/

În urma verificărilor efectuate, au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale, în valoare de 65.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195/2005 privind protecția mediului.

De asemenea, din cercetările efectuate de polițiști, s-a stabilit faptul că 28 de imobile de pe raza localității Bălteni, ar fi fost racordate la rețeaua publică de energie electrică prin utilizarea de instalații clandestine sau prin ocolirea echipamentelor de măsurate a energiei electrice.

Imobilele au fost debranșate de la rețeaua publică de energie electrică.

În cauză, polițiștii au întocmit 28 de dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt.

Articolul VIDEO/Patru controale economice, în satul Bălteni, în această dimineață apare prima dată în DambovitaNews.