VIDEO | Un profesor universitar din Iași a bătut un muncitor, deranjat de zgomotul utilajelor de pe şantierul din apropierea casei sale

Florin Murariu, în vârstă de 56 de ani, este acuzat de lovire și alte violențe, după ce a lovit un muncitor. Profesor de educație fizică la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Iași, Murariu l-a luat la bătaie pe un bărbat, deranjat de zgomotul de pe șantierul aflat în lucru în apropierea casei sale […]

VIDEO | Un profesor universitar din Iași a bătut un muncitor, deranjat de zgomotul utilajelor de pe şantierul din apropierea casei sale

Florin Murariu, în vârstă de 56 de ani, este acuzat de lovire și alte violențe, după ce a lovit un muncitor. Profesor de educație fizică la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Iași, Murariu l-a luat la bătaie pe un bărbat, deranjat de zgomotul de pe șantierul aflat în lucru în apropierea casei sale din cartierul Copoi, informează Bună Ziua Iași.


Murariu a fost filmat, pe 20 iulie, în timp ce lovea violent un muncitor.


Pe filmare se observă cum, în timpul unei discuţii aprinse, muncitorul de circa 50 de ani se apropie de profesor. Cineva înjură, moment în care Murariu, care ținea și el în mână un telefon, reacționează și îl pocnește pe angajatul firmei de construcții.


”Bă, săriți, că-l bate. Uite-l, bă, că-l bate”, se aude o voce.


Murariu, fost rugbist de performanţă, îl pune la pâmânt pe muncitor dintr-o singură lovitură. Apoi, după ce acesta încearcă să riposteze, îl mai lovește de 6-7 ori.Martorii incidentului din zona Toma Cozma au sunat la 112, iar la scurtă vreme şi-a făcut apariţia un echipaj din Inspectoratul Judeţean de Poliţie Iaşi, care a aplanat conflictul şi a deschis un dosar penal pentru lovire şi alte violenţe.


A fost deschis un dosar penal pentru lovire şi alte violenţe, iar în cauză se fac cercetări pentru stabilirea întregii situaţii de fapt”, a confirmat Anca Vîjiac, purtător de cuvânt al IPJ Iaşi.


Muncitorul a refuzat să meargă la IML, pentru a-și scoate un certificat medico-legal.


Florin Murariu n-a vrut să comenteze incidentul.


Nu e prima oară când profesorul universitar e implicat într-un scandal în cartier. În primăvară, tot din cauza firmei care construiește în zonă, s-a luat la ceartă cu mai mulți muncitori, după care a sunat la 112. Poliția nu a constatat vreo neregulă în cazul dezvoltatorului imobiliar, iar Murariu a fost amendat pentru apel abuziv.


În presa locală, Murariu e poreclit ”Profesorul Pavelă”, după ce un vecin l-a reclamat la Poliție, acum doi, acuzându-l că și-a însușit mai multe bucăți de pavaj de pe stradă pentru a le folosi în curtea sa.


”Abilităţi de comunicare şi relaţionare”

Murariu a jucat rugby la Politehnica Iaşi și a fost preparator fizic la echipa locală.


În prezentarea lui Murariu de pe site-ul universității, la competențe sunt trecute ”sporturi de masă cu impact de practicare mediu şi de performanţă în rândul studenţilor: Rugby, gimnastică aerobic, fitness-culturism, baschet, volei, fotbal, tenis, înot, altetism” și se scrie că Murariu are ”abilităţi de comunicare şi relaţionare, competenţe manageriale”.