VIDEO | Sute de șoferi stau 14 ore în vama Siret, așteptând să intre cu camioanele în Ucraina

De mai multe zile sunt timpi care ajung la zeci de ore de așteptare pentru șoferii de TIR care vor să intre cu camioanele în Ucraina. Aplicația de pe site-ul Poliției de Frontieră arăta sâmbătă de dimineață nu mai puțin de 840 de minute (14 ore) de așteptare pentru camionagii, pe sensul de ieșire din […]

VIDEO | Sute de șoferi stau 14 ore în vama Siret, așteptând să intre cu camioanele în Ucraina

De mai multe zile sunt timpi care ajung la zeci de ore de așteptare pentru șoferii de TIR care vor să intre cu camioanele în Ucraina. Aplicația de pe site-ul Poliției de Frontieră arăta sâmbătă de dimineață nu mai puțin de 840 de minute (14 ore) de așteptare pentru camionagii, pe sensul de ieșire din România.


Portalul News Bucovina a realizat un reportaj în vamă vineri, când traficul era extrem de aglomerat și pe sensul de intrare în țară. Sâmbătă, șoferii aveau de așteptat doar două ore pe acest sens.


Potrivit datelor disponibile pe site-ul Poliţiei de Frontieră, la PTF Siret sunt deschise 5 artere pe sensul de intrare în ţară şi două pe cel de ieşire, dar traficul este intens pe ambele sensuri, din cauza numărului mare de camioane care se prezintă la control.


Un timp ridicat de aşteptare - de 90 de minute - se înregistrează şi la PTF Petea, unde sunt deschise câte o arteră pe fiecare sens. Acolo, este trafic intens pe sensul de ieşire, fiind un număr foarte mare de camioane.


Pe sensul de intrare în ţară, este foarte aglomerat la Negru Vodă, unde se aşteaptă 400 de minute. Acolo sunt deschise câte o arteră pe fiecare sens, dar numărul de camioane la intrarea în ţară este foarte mare.


La Galaţi şi la Calafat, timpul de aşteptare pentru camioane este de o oră.