VIDEO | O sportivă din Nigeria gravidă în opt luni a câștigat un concurs de taekwondo

Organizatorii au catalogat performanța tinerei viitoare mămici drept „inspirațională”. Aminat Idrees, o practicantă de taekwondo în vârstă de 26 de ani, care acum este însărcinată în opt luni, a câștigat o medalie de aur la Festivalul Național Sportiv. Categoria Mixed Poomsae, la care s-a impus Aminat, este o probă fără contact, în care sportivii etalează […]

VIDEO | O sportivă din Nigeria gravidă în opt luni a câștigat un concurs de taekwondo

Organizatorii au catalogat performanța tinerei viitoare mămici drept „inspirațională”.


Aminat Idrees, o practicantă de taekwondo în vârstă de 26 de ani, care acum este însărcinată în opt luni, a câștigat o medalie de aur la Festivalul Național Sportiv.


Categoria Mixed Poomsae, la care s-a impus Aminat, este o probă fără contact, în care sportivii etalează diferite tehnici de luptă, relatează CNN.


An inspiring outing by heavily pregnant Aminat Idrees who won a gold medal for Lagos at the ongoing National Sports Festival in Benin, Edo State.Aminat Idrees who is 8 months pregnant won gold in the Mixed Poomsae category in Taekwondo pic.twitter.com/rr4fxJCfMs

— National Sports Festival 2020 (@nsf_edo) April 5, 2021

Tânăra a declarat pentru CNN că este entuziasmată de realizarea ei la evenimentul care a avut loc în statul Edo.


„Este un privilegiu pentru mine. Am decis doar să încerc, după ce m-am antrenat de câteva ori… Este un sentiment foarte plăcut”, a spus ea.


„Înainte să rămân însărcinată, mi-a plăcut întotdeauna să mă antrenez, așa că nu mi s-a părut diferit să fac exercițiile gravidă fiind”, a adăugat sportiva.


Aminat Idrees | FOTO: Instagram / arrayhantv

Cu toate acestea, nu toată lumea a considerat că participarea ei la jocuri a inspirat. Unii au criticat-o pentru că a luat parte la competiție într-o fază atât de avansată a sarcinii.


Idrees a precizat că mulți dintre criticii ei nu știu că taekwondo are două ramuri, iar Poomsae, categoria la care ea a participat, nu este o luptă, ci o combinație tactică de mișcări împotriva atacurilor imaginare.


„O mulțime de oameni nu înțeleg ce este, de fapt, taekwondo. Simt că acesta este un mod de a educa oamenii. Taekwondo are două ramuri: sportul de luptă și Poomsae - care este o formă de exercițiu care folosește prezentarea tehnicilor mâinilor și picioarelor din taekwondo. Eu am participat la concursul de Poomsae”, a declarat sportiva însărcinată pentru CNN.


„Am simțit că nu există prea multe riscuri, așa că am decis să încerc. Medicul meu, precum și organizatorii mi-au certificat faptul că sunt aptă să particip la sportul fără contact”, a adăugat viitoarea mamă.


Președintele comitetului organizator al Festivalului Național al Sportului din acest an, Philip Shaibu, a declarat pentru CNN că Idrees a primit permisiunea de a concura după ce a fost examinată medical.


De asemenea, Idrees se antrenase de câteva luni înainte de a participa la turneu, a mai spus Shaibu.