VIDEO | O cosmeticiană care se dădea drept medic estetician în București, dusă la audieri. Femeia cerea sute de euro pentru o operație

O femeie care realiza ilegal intervenții chirurgicale estetice a fost dusă, joi seara, la sediul Poliției Capitalei pentru audieri. Joi, anchetatorii au făcut trei percheziții în București și în județul Constanța în acest caz. Pentru o singură operație, medicul fals cerea sute de euro, au declarat surse judiciare pentru Ziarul Libertatea. Femeia, care era cosmetician […]

VIDEO |  O cosmeticiană care se dădea drept medic estetician în București, dusă la audieri. Femeia cerea sute de euro pentru o operație

O femeie care realiza ilegal intervenții chirurgicale estetice a fost dusă, joi seara, la sediul Poliției Capitalei pentru audieri. Joi, anchetatorii au făcut trei percheziții în București și în județul Constanța în acest caz. Pentru o singură operație, medicul fals cerea sute de euro, au declarat surse judiciare pentru Ziarul Libertatea.


Femeia, care era cosmetician și nu doctor, se recomanda drept dr. Lana, ea fiind de origine moldovenească, au declarat surse judiciare pentru Ziarul Libertatea. Prețurile pentru intervenții erau de câteva sute de euro, iar activitatea era promovată pe conturile de Facebook.


Avea tarife de câteva sute de euro, conform paginii de facebook prin intermediul căreia își promovează activitatea. Joi dimineață, anchetatorii au făcut trei percheziții în București, dar și în  județul Constanța în acest caz.


„Astăzi, 03.12.2020, Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București - Serviciul Investigații Criminale, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, pune în aplicare 3 mandate de percheziție domiciliară, în București și județul Constanța, într-o cauză privind săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și exercitarea fără drept a unei profesii sau activitati”, se arată în comunicatul transmis, joi, de Poliția Capitalei.


Svetlana Serghei sau „doctor Lana” cum apărea pe Facebook a operat zeci de persoane care ulterior s-au plâns din cauza durerilor avute în urma intervențiilor.


În urma verificărilor, anchetatorii au descoperit că femeia care nu avea drept de practică „cu sprijinul unor alte persoane, ar fi închiriat spații de tip cabinet medical, în care efectua proceduri de microchirurgie estetică”.


Femeia a fost adusă, joi seara, la sediul Poliției Capitalei pentru audieri. Aceasta nu a răspuns la întrebările jurnaliștilor aflați la fața locului.


La audieri se vor prezenta și pacientele medicului fals.


Cazul cercetat acum de Poliția Capitalei pare identic cu cel al falsului medic italian Matteo Politti, care a fost prins în 2018 profesând ilegal ca medic estetician în România.


Acesta a fost trimis în judecată pe 20 ianuarie 2020 de procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1. Potrivit procurorilor, italianul a fost acuzat de înșelăciune în formă continuată și de exercitarea fără drept a profesiei de doctor.


În rechizitoriul procurorilor se notează că, începând din martie până în decembrie 2018, falsul medic ar fi operat 19 paciente, în cadrul clinicii la care lucra din Municipiul București.