VIDEO: Lacul bisericii din Câmpina s-a transformat dintr-o atracție turistică într-o baltă infectă. Legenda sinistră a locului

”Lacul Bisericii este unul dintre cele mai frumoase locuri ale zonei. A fost amenajat în ultimii ani și este o destinație plină de verdeaţă și răcoare” Aceasta este descrierea paginii de Facebook dedicată lacului și creată, cel mai probabil, de un localnic, acum trei ani. În prezent, lacul oferă o imagine oribilă. Pentru că apa nu […] Articolul VIDEO: Lacul bisericii din Câmpina s-a transformat dintr-o atracție turistică într-o baltă infectă. Legenda sinistră a locului apare prima dată în Observatorul Prahovean.

VIDEO: Lacul bisericii din Câmpina s-a transformat dintr-o atracție turistică într-o baltă infectă. Legenda sinistră a locului

”Lacul Bisericii este unul dintre cele mai frumoase locuri ale zonei. A fost amenajat în ultimii ani și este o destinație plină de verdeaţă și răcoare” Aceasta este descrierea paginii de Facebook dedicată lacului și creată, cel mai probabil, de un localnic, acum trei ani.

În prezent, lacul oferă o imagine oribilă. Pentru că apa nu a mai fost schimbată demult, lacul de agrement arată și miroase ca o baltă infectă. Un cititor ne-a trimis imagini, care pot fi vizionate la finalul textului.

Potrivit unui articol publicat de campinatv.ro, în jurul acestui lac au fost țesute mai multe legende, unele de-a dreptul sinistre.

Una dintre legende spune că, în jurul anului 1200, în vecinătatea lacului exista o mănăstiri de călugări. Aici s-ar fi petrecut păcate grele, iar Dumnezeu i-a pedepsit pe călugării care nu au respectat jurământul de credinţă. O furtună puternică a distrus peste noapte mănăstirea și chiliile, iar călugării şi-au găsit sfârşitul pe fundul lacului.

Se mai spune că, înaintea primului război mondial, lângă lac exista o biserică, iar lăcașul s-ar fi prăbușit peste oamenii aflați înauntru la o slujbă. O apă mare s-ar fi ridicat și a acoperit biserica, înghițindu-i pe toți credincioșii, dar și pe preot. Înainte de a pieri, preotul ar fi strigat un blestem, așa cum moare el, așa să moară și mulți alții în apele lacului.

O altă legendă este legată de o tânără pe care părinții au obligat-o să se mărite cu un bătrân bogat. Pentru că ea iubea pe altcineva, în ziua nunții s-a aruncat în lac îmbrăcată în rochie de mireasă. A doua zi, pe lac pluteau voalul de mireasă și flori de lămâiță. De aceea Lacului Bisericii i se mai spune Lacul Miresei.

VIDEO Cum arată acum lacul odată faimos din Câmpina:

 

Articolul VIDEO: Lacul bisericii din Câmpina s-a transformat dintr-o atracție turistică într-o baltă infectă. Legenda sinistră a locului apare prima dată în Observatorul Prahovean.