VIDEO | Inundații în București, după o rupere de nori. Cele mai afectate zone

Mai multe străzi din Capitală au fost inundate, în urma ploilor torențiale, care au durat câteva ore. Bucureștiul a fost sub avertizare de cod portocaliu, până la ora 21.20, de fenomene meteo extreme. Peste 300 de solicitări de intervenție au fost înregistrate azi-noapte. O ploaie de trei ore a inundat mai multe zone din București, […]

VIDEO | Inundații în București, după o rupere de nori. Cele mai afectate zone

Mai multe străzi din Capitală au fost inundate, în urma ploilor torențiale, care au durat câteva ore. Bucureștiul a fost sub avertizare de cod portocaliu, până la ora 21.20, de fenomene meteo extreme. Peste 300 de solicitări de intervenție au fost înregistrate azi-noapte.


O ploaie de trei ore a inundat mai multe zone din București, traficul fiind dat peste cap. În sectorul 4, în zona Tineretului, apa a depășit roțile mașinilor. În plus, mai multe troleibuze și autoturisme au rămas blocate, după ce canalizările au cedat.


Totodată, cum se vede și în imaginile postate pe Meteoplus, într-o altă zonă, în Fundeni, un autobuz STB abia putea să înainteze pe străzile inundate.


Apa Nova: Un astfel de fenomen se întâmplă o dată la câțiva zeci de ani

A plouat atât de mult, într-un interval atât de scurt, încât un astfel de fenomen se întâlnește la câteva zeci de ani, potrivit Apa Nova.  


În 3 ore, cantitatea medie de precipitații înregistrată a fost de peste 35 l/mp, având intensități de până la 76 l/mp. 


Sistemul de canalizare este proiectat pentru preluarea unei cantități de cca. 20 l/mp. Asta înseamnă că, pentru a prelua în sistem o cantitate de apă generată de precipitații cu o intensitate precum cea înregistrată, este necesară o perioadă de timp de cca. 4-5 ore, a explicat compania.


Zonele cele mai afectate au fost Theodor Pallady, Bvd 1 Decembrie, Tineretului și Drumul Taberei. Până la ora 23:00 au fost înregistrate peste 300 de
solicitări de intervenţie, din care 92 cu acumulări de apă.


Bucureștiul rămâne în continuare sub un cod galben de furtuni, valabil pentru mare parte din țară, și luni. Furtunile au făcut ravagii și în județul Alba, unde mai multe case au fost afectate.