VIDEO | Intervenție dificilă pe litoral. Lanț uman la Saturn pentru salvarea unui bărbat care a ignorat steagul roșu

Un bărbat în vârstă de 50 de ani a fost salvat de la înec, în stațiunea Saturn, cu ajutorul mai multor turiști, care au fost un lanț uman, relatează ziarul Adevărul. Incidentul de pe litoral vine la la câteva zile după ce un salvamar a fost și el salvat în același mod, la Eforie Nord, […]

VIDEO |  Intervenție dificilă pe litoral. Lanț uman la Saturn pentru salvarea unui bărbat care a ignorat steagul roșu

Un bărbat în vârstă de 50 de ani a fost salvat de la înec, în stațiunea Saturn, cu ajutorul mai multor turiști, care au fost un lanț uman, relatează ziarul Adevărul. Incidentul de pe litoral vine la la câteva zile după ce un salvamar a fost și el salvat în același mod, la Eforie Nord, la puțin timp după ce tocmai ce reușise să aducă la mal un copil aflat în pericol.


Deși salvamarii au arborat steagul roșu în mai multe locuri, turiștii continuă să intre în mare. La fel s-a întâmplat și ieri, când un bărbat de 50 de ani, a fost la un pas de înec, în stațiunea Saturn.


El s-a aventurat prea mult în larg, iar când a vrut să se întoarcă nu a mai reușit. Primul care s-a dus după el a fost un administrator al unei firme de skyjet-uri, însă nu a reuşit nimic. Atunci, un salvamar a intrat în apă cu un skyjet, dar din cauza curenților puternici nu a reușit să intervină.


„Era inutil din cauza valurilor şi pericolului de răsturnare. M-am apropiat de el, era conştient, stătea cu capul la suprafaţă. I-am aruncat tubul de salvare şi s-a ţinut de tub. Am lăsat la mal skyjet-ul, apoi am mers după el înot”, a povestit salvamarul pentru ziarul Adevărul.


Operaţiunea de salvare a durat 30 de minute, timp în care salvamarul înota cu victima spre mal, dar curentul îi ducea în larg. Iniţial, în tot acest timp, cei de pe plajă făceau poze sau filmau. Un alt salvamar a strigat la oameni să facă un lanţ pentru a veni în sprijinul celor din apă. Bărbatul de aproximativ 50 de ani a fost scos în cele din urmă la mal, epuizat, dar conştient.


Salvamarii spun că aceste situații au loc
aproape zilnic pentru că turiștii nu țin cont de sfaturi.