VIDEO- Excelența Sa, Özgür Kıvanç Altan, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Turcia în România, a efectuat o vizită în județul Dâmbovița.

„Alături de vicepreședinții Consiliului Județean Dâmbovița, Luciana Cristea și Antonel Jîjîie, senatorul Titus Corlățean, deputații Carmen Holban și Marian Țachianu, prefectul județului, Claudia Gilia, și secretarul general al CJD, Dan Popa, am discutat despre consolidarea relațiilor româno-turce și inițierea de noi parteneriate în domenii de interes comun, având în vedere experiența părții turce, precum și […] Articolul VIDEO- Excelența Sa, Özgür Kıvanç Altan, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Turcia în România, a efectuat o vizită în județul Dâmbovița. apare prima dată în DambovitaNews.

VIDEO- Excelența Sa, Özgür Kıvanç Altan, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Turcia în România, a efectuat o vizită  în județul Dâmbovița.

Alături de vicepreședinții Consiliului Județean Dâmbovița, Luciana Cristea și Antonel Jîjîie, senatorul Titus Corlățean, deputații Carmen Holban și Marian Țachianu, prefectul județului, Claudia Gilia, și secretarul general al CJD, Dan Popa, am discutat despre consolidarea relațiilor româno-turce și inițierea de noi parteneriate în domenii de interes comun, având în vedere experiența părții turce, precum și potențialul forței de muncă și trendul economic în creștere al județului Dâmbovița. Suntem deschiși la inițiative care facilitează acest proces, investițiile în infrastructura rutieră dâmbovițeană fiind un punct forte dacă ne referim la transportul rapid și sigur al mărfurilor și materiilor prime. Mulțumim Excelenței Sale Özgür Kıvanç Altan și domnului Ufuk Tandoğan pentru vizită! Județul Dâmbovița este și va fi un partener de încredere, așa cum s-a dovedit a fi în permanență!’’, a transmis președintele CJD, Corneliu Ștefan.

Este o plăcere și o onoare că sunt prezent, în județul Dâmbovița. Este un loc special pentru că foarte mulți oameni de afaceri turci își desfășoară activitatea aici, pentru că există un parteneriat puternic cu investitorii turci. Suntem vecini la Marea Neagră, suntem parteneri strategici în cadrul NATO și asta ne apropie mai mult, avem cooperări pe mai multe paliere, în mai multe domenii și în mai multe zone din România, Dâmbovița fiind una dintre ele. Cred că avem tot spectrul de relații, ceea ce este foarte important. Dorim să accentuam cooperarea nu numai la nivel central, ci și în diferite regiuni dintre ambele state”, a transmis Excelența Sa Özgür Kıvanç Altan, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Turcia în România.

De ce l-am invitat pe d-ul ambasador? Nu doar pentru că avem o relație de cooperare foarte bună și exprimă de fapt o relație între două țări care sunt aliate în NATO, sunt țări care au interese comune într-o regiune complicată, în Marea Neagră, în Balcani. Avem o cooperare excepțională care s-a tradus într-un parteneriat strategic pe care România și Turcia l-au încheiat de mai mulți ani. Suntem la un nivel foarte bun, în ciuda provocărilor de securitate economică în plan internațional, am ajuns la 11 miliarde de dolari schimburi comerciale bilaterale, cu o tendință de creștere în anii următori. Pe noi ne interesează ca prezența companiilor turce, care este foarte consistentă, să se dezvolte multidimensional pentru că oportunitățile județului sunt diverse… Sunt cele cunoscute legate de infrastructură, legate de componenta de producție, dar sunt mult mai diverse, avem industrie de apărare unde se poate coopera mergând până la patrimoniul turistic excepțional din zona Moroeni Padina- Peștera (…)’’, a declarat senatorul  PSD Dâmbovița, Titus Corlățean, președintele Comisiei de Politică Externă din Senat.

Articolul VIDEO- Excelența Sa, Özgür Kıvanç Altan, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Turcia în România, a efectuat o vizită în județul Dâmbovița. apare prima dată în DambovitaNews.