VIDEO | Conferința lui Donald Trump la Casa Albă, întreruptă de focuri de armă. Reacția președintelui după ce a fost scos din sală

Preşedintele SUA Donald Trump a fost scos brusc din sala de conferinţe de la Casa Albă de către agenţi ai Secret Service, la scurt timp după ce începuse să facă declaraţii jurnaliştilor, notează Reuters. Conferința lui Trump a fost întreruptă în mod excepțional de un agent al Secret Service, care l-a întrerupt pe președinte și […]

VIDEO | Conferința lui Donald Trump la Casa Albă, întreruptă de focuri de armă. Reacția președintelui după ce a fost scos din sală

Preşedintele SUA Donald Trump a fost scos brusc din sala de conferinţe de la Casa Albă de către agenţi ai Secret Service, la scurt timp după ce începuse să facă declaraţii jurnaliştilor, notează Reuters.


Conferința lui Trump a fost întreruptă în mod excepțional de un agent al Secret Service, care l-a întrerupt pe președinte și i-a spus că trebuie să părăsească sala de conferințe.


"Trebuie să ieșiți”, a spus agentul.


"Oh," a exclamat Trump înainte de a părăsi sala presei.


Video: Trump escorted out of briefing room pic.twitter.com/5qaJQlKszI

— David Nakamura (@DavidNakamura) August 10, 2020

Câteva minute mai târziu, Donald Trump Trump s-a întors în sala de presă și a anunțat că o persoană a fost împușcată de forțele de ordine și dusă la spital. Președintele SUA a spus că a înțeles că suspectul era înarmat.


"Poliţia a împuşcat pe cineva", a explicat Donald Trump, după ce a revenit în faţa jurnaliştilor. ''Şi suspectul este în drum spre spital'', a adăugat el.


Întrebat dacă suspectul era înarmat, preşedintele a răspuns: ''Din câte am înţeles, da. Era în afara zidului de la Casa Albă”, a menţionat el.


Serviciile secretele au precizat ulterior, că incidentul a fost declanșat în momentul în care un bărbat de 51 de ani a abordat un ofițer al serviciilor pe Street Northwest și Pennsylvania Avenue Northwes, în apropiere de Casa Albă.


”Suspectul a abordat un ofițer și i-a spus că este înarmat. Apoi, suspectul s-a întors și a început să alerge furios către ofițer, scoțând cu mișcări lente un obiect din haină”, se arată în declarația serviciilor secrete, citată de CNN.


"Apoi s-a aplecat în postura de tragere ca și cum ar fi fost pe punctul de a deschide focul. Ofițerul serviciilor secrete l-a împușcat pe suspect”. Acesta a fost rănit.


”Investigația asupra unui ofițer implicat în acest incident este în desfășurare. Un subiect de sex masculin și un ofițer au fost transportați la un spital local. În niciun moment în timpul acestui incident, complexul de la Casa Albă nu a fost încălcat și nici o persoană aflată sub pază nu a fost în pericol”, au mai precizat reprezentanții Serviciului Secret.


”Nimeni altcineva nu a fost rănit”, a spus Trump. Președintele SUA şi-a reluat apoi conferinţa de presă axată pe pandemie şi economia SUA.


FOTO: EPA