VIDEO Cinci persoane au ajuns la spital în urma unui incendiu izbucnit noaptea trecută într-un bloc din Medgidia

Cinci persoane au fost transportate la spital noaptea trecută după ce două garsoniere dintr-un bloc cu trei etaje din Medgidia au fost cuprinse de flăcări. De asemenea, 25 de persoane și doi copii au fost [...]

VIDEO Cinci persoane au ajuns la spital în urma unui incendiu izbucnit noaptea trecută într-un bloc din Medgidia

Cinci persoane au fost transportate la spital noaptea trecută după ce două garsoniere dintr-un bloc cu trei etaje din Medgidia au fost cuprinse de flăcări. De asemenea, 25 de persoane și doi copii au fost evacuați din imobil de pompieri.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea” al județului Constanța, pompierii din Medgidia au fost solicitați să intervină vineri, 28 ianuarie, în jurul orei 02.00, după ce în blocul 3 TINER, situat pe strada Plevnei, era foarte mult fum pe casa scării. Din primele momente au fost alocate trei autospeciale de stingere, o autoscara, trei echipaje SMURD, unul de descarcerare, o autospecială transport victime multiple și trei autospeciale din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță. Ulterior, la ora 02.45, la nivelul spitalului Medgidia s-a activat Planul Alb de intervenție.Au fost transportate la spital cinci persoane: un bărbat cu arsuri pe față și la membrele superioare, două persoane intoxicate cu fum, dar conștiente, și două femei cu atac de panică.

În total, în bloc au fost aproximativ 40 de persoane, din care 25 adulți și doi copii au fost evacuați de către echipajele de intervenție.

Incendiul s-a manifestat la două garsoniere de la etajul doi al blocului, în care erau depozitate materiale textile și mase plastice, pe o suprafață de aproximativ 40 de metri pătrați. Holul blocului, pe o suprafață de 10 metri pătrați, și alte 12 garsoniere au fost afectate de fum si apă. Persoanele evacuate au fost cazate de către primărie la un hotel din Medgidia.

Intervenția s-a încheiat la ora 05.43.