VIDEO | Anchetă la televiziunea de stat din Italia, după ce s-a difuzat o emisiune care le învață pe femei cum „să facă cumpărături într-un mod sexy”

Un tutorial difuzat la televiziunea publică și care oferea femeilor sfaturi despre cum „să cumpere într-un mod sexy” a stârnit indignare în Italia. Emisiunea „Detto Fatto” a fost suspendată pentru „perpetuarea unor stereotipuri nesănătoase” și s-a deschis o anchetă pentru a afla de ce au fost oferite spectatorilor asemenea informații, potrivit The Local it. Ghidul […]

VIDEO | Anchetă la televiziunea de stat din Italia, după ce s-a difuzat o emisiune care le învață pe femei cum „să facă cumpărături într-un mod sexy”

Un tutorial difuzat la televiziunea publică și care oferea femeilor sfaturi despre cum „să cumpere într-un mod sexy” a stârnit indignare în Italia. Emisiunea „Detto Fatto” a fost suspendată pentru „perpetuarea unor stereotipuri nesănătoase” și s-a deschis o anchetă pentru a afla de ce au fost oferite spectatorilor asemenea informații, potrivit The Local it.


Ghidul a fost transmis în timpul unui program de pe canalul Rai 2 al radiodifuzorului de stat și a avut-o invitată pe balerina și profesoara de dans Emily Angelillo, care a oferit sfaturi femeilor despre cum să arate senzual în supermarket.


Tutorialul a început cu Angelillo îmbrăcată sumar și pe tocuri înalte, sfătuind tinerele că pantofii cu toc pot fi purtați în locuri mai puțin obișnuite, cum ar fi la supermarket.


Il tutorial su come fare la spesa MA COSA pic.twitter.com/NNjuto6K7J

— Trash Italiano (@trash_italiano) November 25, 2020

Printre sfaturi, femeile au putut să „învețe” și cum să meargă atrăgător în timp ce împing căruciorul de cumpărături și cum să ajungă la un pachet de chipsuri pe un raft înalt, ridicând tot timpul piciorul pentru a atrage atenția, scrie The Guardian.


C’È ANCHE IL SEGUITO: SE DOVESSE CADERVI QUALCOSA pic.twitter.com/NudVVIc5le

— Trash Italiano (@trash_italiano) November 25, 2020

Angelillo a demonstrat, de asemenea, cum să ridici un produs de pe podea, dacă cineva îl aruncă accidental, într-un mod „nonvulgar”.


Momentul emisiunii a stârnit însă valuri de indignare în mediul online, iar mulți au subliniat că episodul a fost difuzat pe 24 noiembrie, chiar în ajunul Zilei Internaționale pentru eliminarea violenței împotriva femeilor.


„Cât timp trebuie să continuăm să vorbim despre femei într-un mod fals, stereotip, cu tocuri stiletto, mișcări sexy, mereu perfecte, sirene sau vrăjitoare?”, a scris un utilizator pe Twitter.


Radiodifuzorul public Rai a anunțat că va investiga cum și de ce a fost permisă difuzarea segmentului, după ce miniștrii guvernamentali au cerut să știe de ce episodul a fost transmis la televiziunea publică.


Foto: Captură video