VIDEO- A fost lansată a treia sesiune a Programului Județean de Dezvoltare Locală

Este singurul program din țară prin care o administrație publică județeană cofinanțează proiectele de infrastructură rutieră și investițiile primăriilor în sănătate, mediu, sport, cultură, situații de urgență, sisteme de alimentare cu apă și canalizare. „Astăzi vom lansa Programul Județean de Dezvoltare Locală (PJDL), etapa a treia 2023. Este un program județean de dezvoltare locală care […] Articolul VIDEO- A fost lansată a treia sesiune a Programului Județean de Dezvoltare Locală apare prima dată în DambovitaNews.

VIDEO- A fost lansată a treia sesiune a Programului Județean de Dezvoltare Locală

Este singurul program din țară prin care o administrație publică județeană cofinanțează proiectele de infrastructură rutieră și investițiile primăriilor în sănătate, mediu, sport, cultură, situații de urgență, sisteme de alimentare cu apă și canalizare.

„Astăzi vom lansa Programul Județean de Dezvoltare Locală (PJDL), etapa a treia 2023. Este un program județean de dezvoltare locală care se desfășoară la nivelul Consiliului Județean și bineînțeles, după cum bine știți, este unic în România. De asemenea, în anul 2021 a fost deschisă prima etapă a acestui program de dezvoltare locală.

Anul 2022 a fost etapa a doua, iar anul acesta, așa cum am promis în 2020, vom lansa la fiecare început de an, după aprobarea bugetului, Programul Județean de Dezvoltare Locală. În cele două etape care au fost deschise, considerăm că acest program a avut un efect foarte bun în dezvoltarea tuturor comunităților locale și a fost primit foarte bine de către dâmbovițeni pentru dezvoltarea proiectelor pe care le-am gândit împreună cu primarii din unitățile administrativ teritoriale.

În cei doi ani de Program Județean de Dezvoltare Locală am semnat 104 contracte cu o valoare totală de peste 224 de milioane de lei, din partea Consiliului Județean Dâmbovița cofinanțarea fiind de 91 de milioane de lei. Până la această oră au fost finalizate 39 de proiecte pentru care CJD a decontat până astăzi 33 de milioane de lei. Și în acest an pot fi depuse proiecte privind obiective importante de infrastructură rutieră, investiții din domeniul de interes general, investiții în sănătate, în mediu, sport, cultură, situații de urgență și nu în ultimul rând, sisteme de alimentare cu apă și canalizare.

Cea de-a treia etapă pe care o deschidem astăzi, avem prevăzută suma de 48 de milioane de lei din bugetul Consiliului Județean Dâmbovița. Pentru acest an, avem o sumă alocată prin hotărâre de consiliu când a fost aprobat bugetul instituției, de 13 milioane de lei.”, a declarat președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan.

 

Articolul VIDEO- A fost lansată a treia sesiune a Programului Județean de Dezvoltare Locală apare prima dată în DambovitaNews.