Victor Ponta a explicat mesajul plagiat și publicat pe Twitter la moartea lui Maradona: „Eu l-am aprobat, nu l-am scris”

Fostul premier Victor Ponta a răspuns joi, la Adevărul Live, acuzației potrivit căreia mesajul de adio pentru legendarul fotbalist Diego Maradona postat pe contul său de Twitter a fost copiat de la fostul mare fotbalist englez Gary Lineker. Liderul Pro România a explicat că nu el a scris mesajul respectiv, ci o echipă a acestuia, […]

Victor Ponta a explicat mesajul plagiat și publicat pe Twitter la moartea lui Maradona: „Eu l-am aprobat, nu l-am scris”

Fostul premier Victor Ponta a răspuns joi, la Adevărul Live, acuzației potrivit căreia mesajul de adio pentru legendarul fotbalist Diego Maradona postat pe contul său de Twitter a fost copiat de la fostul mare fotbalist englez Gary Lineker.


Liderul Pro România a explicat că nu el a scris mesajul respectiv, ci o echipă a acestuia, însă el l-a aprobat.


„Aşa este, aşa am făcut.  Pentru că nu mă mai înjurau de mult haterii, iar acum am scris mai mult despre mine decât Maradona. Nu reuşeam să scrie Vlad Petreanu despre mine care ştie că noapte de noapte stau, nu dorm, mă gândesc ce să mai plagiez. Şi atunci am reuşit. N-a mai scris nimeni de Maradona, am scris de mine”, a comentat ironic Ponta.


Politicianul a dezvăluit că nu își administrează personal contul de Twitter, așa cum o face cu paginile de Facebook şi de Instagram. „E contul meu, dar pe Twitter nu scriu eu”, a precizat Ponta, care a explicat că el doar a aprobat mesajul.


„Pe Twitter am o echipă şi i-am încurajat: faceţi ceva să atrageţi atenţia. Şi au atras atenţia. Dar după cum aţi văzut, mi-am luat site-ul puiemonta, pe care-l şi lansez duminică. Eu cred că la un moment dat nu vreau să-i las să doarmă pe hateri. Să mă înjure în continuare. Pentru că ceea ce rămâne, bine, Ponta, plagiatorul, Pinocchio, Mickey Mouse, dar totuşi, cât am fost prim-ministru, a fost bine pentru economie, iar acum avem o problemă de conducere a ţării şi de economie”, a încercat să contraatace Victor Ponta.


Mesajul de adio al lui Victor Ponta pentru Diego Maradona a atras atenția prin faptul că o parte din el este identic cu cel al fostului jucător Gary Lineker, scrie GSP.ro.


„Unul dintre cei mai mari fotbaliști din toate timpurile a decedat la vârsta de 60 de ani, după ce a suferit un stop cardiorespirator în Argentina. După o viață binecuvântată, dar problematică, să sperăm că va găsi ceva confort în mâinile Domnului”, a scris Ponta pe Twitter. Ultima frază este mot-a-mot cu postarea lui Gary Lineker.


Mesajul fostului premier a fost relievat pe Facebook de Traian Berbeceanu, noul prefect al Capitalei Sursa: GSP.ro

Ulterior, Victor Ponta și-a editat postarea:În luna iulie a acestui an, Înalta Curte de Justiție a decis definitiv că Victor Ponta și-a plagiat lucrarea de doctorat. În 2012, Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) a informat că Ponta a plagiat zeci de pagini.


Diego Maradona a murit miercuri, la vârsta de 60 de ani, în urma unui stop cardiorespirator.