Viceprimarul PNL Sibiu, Alexandru Dumbravă, este cercetat de DNA într-un dosar cu fonduri europene

Dosarul a fost deschis în urma unui control al Departamentului pentru Lupta Antifraudă, efectuat la sesizarea fostei consiliere locale PSD Claudia Mary Simtion, care, în 2019, fusese instalată de guvernul social-democrat în locul lui Alexandru Dumbravă în fruntea Casei Corpului Didactic din Sibiu, scrie sibiuindependent.ro. DLAF a verificat derularea unor contracte cu fonduri europene derulate […]

Viceprimarul PNL Sibiu, Alexandru Dumbravă, este cercetat de DNA într-un dosar cu fonduri europene

Dosarul a fost deschis în urma unui control al Departamentului pentru Lupta Antifraudă, efectuat la sesizarea fostei consiliere locale PSD Claudia Mary Simtion, care, în 2019, fusese instalată de guvernul social-democrat în locul lui Alexandru Dumbravă în fruntea Casei Corpului Didactic din Sibiu, scrie sibiuindependent.ro.


DLAF a verificat derularea unor contracte cu fonduri europene derulate de Casa Corpului Didactic din Sibiu în timpul mandatului deținut de Alexandru Dumbravă în fruntea acestei instituții. 


Dumbravă este suspectat că a falsificat semnături și că a fraudat bani din proiecte europene.


„Ca urmare a verificărilor făcute de DLAF s-au constatat posibile fapte de natură penală, fiind sesizată DNA”, scrie în memoriul înaintat de DLAF către Direcția Națională Anticorupție la finalul lunii octombrie, potrivit publicației sibiene.


Viceprimarul PNL se apără, spunând că ancheta a fost declanșată în urma mai multor sesizări semnate de fosta consilieră locală PSD Simtion Claudia Mary, care l-a înlocuit în fruntea Casei Corpului Didactic.


„A fost o cercetare. Nu e nimic fantastic. Fosta doamnă directoare Simtion a trimis mai multe sesizări. I s-a părut că nu seamănă semnăturile. Nu am primit adrese să nu continuăm proiectele. Ministerul a trimis Corpul de Control și nu a găsit nimic suspect”, a declarat Alexandru Dumbravă pentru Sibiu Independent.


În august 2019, Guvernul PSD condus de Viorica Dăncilă a decis să-l înlocuiască pe Alexandru Dumbravă din fruntea Casei Corpului Didactic Sibiu cu un consilier local PSD, Simtion Claudia Mary. Cazul lui Alexandru Dumbravă a făcut la vremea respectivă subiectul mai multor articole din presa locală, iar la un moment dat a fost formulată și o scrisoare de susținere semnată de aproximativ 500 de cadre didactice, document care i-a fost trimis fostului ministru al educației, Ecaterina Andronescu, scrie Tribuna.ro.