Vasile Cuza, salvatorul de la SMURD. Filmul intervenției de la Poenarii Burchii, pentru salvarea unui copil care a ajuns în apele învolburate de la un fost baraj

Salvatorii trec prin situații extrem de dificile, uneori la limita și întotdeauna croiesc drum spre siguranța celorlalți mai presus de binele și siguranța lor, spun reprezentanții ISU Prahova, care au prezentat filmul intervenției de la Poienarii Burchii, pentru salvarea unui băiețel în vârstă de 10 ani, care a căzut în apele învolburate din zona unui […] Articolul Vasile Cuza, salvatorul de la SMURD. Filmul intervenției de la Poenarii Burchii, pentru salvarea unui copil care a ajuns în apele învolburate de la un fost baraj apare prima dată în Observatorul Prahovean.

Vasile Cuza, salvatorul de la SMURD. Filmul intervenției de la Poenarii Burchii, pentru salvarea unui copil care a ajuns în apele învolburate de la un fost baraj

Salvatorii trec prin situații extrem de dificile, uneori la limita și întotdeauna croiesc drum spre siguranța celorlalți mai presus de binele și siguranța lor, spun reprezentanții ISU Prahova, care au prezentat filmul intervenției de la Poienarii Burchii, pentru salvarea unui băiețel în vârstă de 10 ani, care a căzut în apele învolburate din zona unui fost baraj. Plt. maj. Vasile Cuza este cel care a intervenit pentru salvarea vieții copilului, dar și a unui localnic care sărise în ajutorul băiețelului.

ISU Prahova povestește, pe Facebook, despre intervenția de la Poienarii Burchii, care a avut un final fericit.

Citește și: Imagini dramatice de la operațiunea de salvare a copilului luat de ape în Prahova. Martor: ”Un băiat din sat și-a riscat viața, apoi au venit scafandri!”

Intervenția a avut loc marți seară, când un grup de copii, cu vârste de 10 – 15 ani, au ajuns în zona fostului baraj de la Poienarii Burchii. Unul dintre ei a intrat în apă, numai că, din cauza curenților puternici, a fost luat de ape.

Citește și: Copil în vârstă de 10 ani, căzut în fostul baraj din Poienarii Burchii. Operațiune dificilă de salvare în Prahova

Primul care a sărit în ajutorul băiatului, potrivit martorilor, a fost un tânăr în vârstă de 30 de ani, care a sărit în apă pentru a veni în ajutorul copilului epuizat.

Salvatorul de la SMURD

„Unii ar spune că pompierii își fac doar datoria atunci când ajuta oamenii, dar ceea ce nu știu este ca o fac din dragoste pentru oamenii aflați într-o situație de urgență.

Asta a demonstrat plt. maj. Vasile Cuza, colegul nostru paramedic pe ambulanța SMURD, cel care a intervenit primul pentru a salva viața unui băiețel de 10 ani care a căzut aseară în apele învolburate ale fostului baraj de la Poienarii Burchii.

El însuși tată a doi copii (un băiat de 6 ani și o fetiță de 2,8 ani) Vasile nu a stat pe gânduri când, ajuns cu echipajul înaintea celorlalți colegi la locul intervenției, și-a dat seama că cele câteva minute care s-ar fi scurs în plus puteau duce la moartea băiatului”, a povestit ISU Prahova pe Facebook.

„Îndată ce am primit nota de anunțare pe tabletă, am plecat spre locul intervenției. Pe drum am discutat cu apelantul la 112 și am aflat locația exactă. Când am ajuns acolo l-am văzut pe copil agățat de o creangă și disperat cerea ajutorul.

M-am dezbrăcat și am sărit imediat după el. Am încercat de două ori să ajung la el şi apa mă trăgea înapoi. La un moment dat, băiatul nu s-a mai putut ține de creangă și a alunecat în aval. De pe mal, un sătean a sărit și el în apă și a reușit să-l prindă pe copil înainte să se întâmple o nenorocire.

Între timp au venit colegii, am ieșit din apă și am legat două corzi între ele și de una m-am legat și eu și așa am înotat până la cei doi. Am legat copilul cu coarda rămasă și colegii ne-au tras pe toți trei la mal”, a povestit colegul nostru care spune că ar repeta oricând gestul chiar dacă operațiunea de salvare a fost una dificilă din cauza debitului foarte mare de apă strâns în urma precipitațiilor abundente”, a relatat plt. maj. Vasile Cuza .

Plutonierul major Vasile Cuza este angajat din sursă externă din anul 2006, iar ISU Prahova se mândrește că acesta s-a alăturat echipei.

Articolul Vasile Cuza, salvatorul de la SMURD. Filmul intervenției de la Poenarii Burchii, pentru salvarea unui copil care a ajuns în apele învolburate de la un fost baraj apare prima dată în Observatorul Prahovean.