Vaccinarea anti-COVID a personalului medical, sistată la Madrid. Autoritățile acuză „o criză a vaccinurilor”

Regiunea Madrid a anunțat, joi, că suspendă temporar vaccinarea împotriva COVID-19 a angajaților din sistemul sanitar. Motivul: nu sunt suficiente doze de ser, informează HotNews, care citează AFP. Regiunea „se confruntă deja cu o criză a vaccinurilor (…) Madrid nu are doze pentru a vaccina mai mulți lucrători din domeniul sănătății din prima linie”, a […]

Vaccinarea anti-COVID a personalului medical, sistată la Madrid. Autoritățile acuză „o criză a vaccinurilor”

Regiunea Madrid a anunțat, joi, că suspendă temporar vaccinarea împotriva COVID-19 a angajaților din sistemul sanitar. Motivul: nu sunt suficiente doze de ser, informează HotNews, care citează AFP.


Regiunea „se confruntă deja cu o criză a vaccinurilor (...) Madrid nu are doze pentru a vaccina mai mulți lucrători din domeniul sănătății din prima linie”, a declarat consilierul pentru sănătate din Madrid, Enrique Ruiz Escudero, în cadrul Adunării Regionale.


Membru al Partidului Popular, conservatorul a afirmat că Madridul a ajuns în această criză din cauza guvernului național condus de socialistul Pedro Sanchez, care a gestionat defectuos situația.


Regiunea Madrid a primit 176.000 de doze de vaccin anti-COVID, adică 13%, din cele 1,3 milioane distribuite către cele 17 comunități autonome ale țării, pentru o populație care reprezintă 14% din totalul Spaniei, conform informațiilor de la Ministerul Sănătății.


Secretarul general al sănătății digitale al guvernului național, Alfredo González, a dat asigurări că distribuția se face pe „criterii corecte”.


Acesta a precizat că Madridul „are un stoc de aproximativ 30.000 de doze”, în măsura în care a administrat doar 142.000.


Foto: EPA