UPDATE – Operațiunea amplă de salvare în Bucegi, cu 20 de salvamontiști. Doi bărbați au căzut 200 de metri, din zona Acele Morarului

Aproximativ 20 de salvamontiști din Prahova au fost mobilizați să intervină miercuri seară în masivul Bucegi pentru recuperarea a doi turiști care au căzut în gol aproape 200 de metri. Din fericire, victimele sunt încă viață. UPDATE: Potrivit Salvamont România, este vorba despre un grup organizat, format din trei, conduși de un ghid. Una dintre […] Articolul UPDATE – Operațiunea amplă de salvare în Bucegi, cu 20 de salvamontiști. Doi bărbați au căzut 200 de metri, din zona Acele Morarului apare prima dată în Observatorul Prahovean.

UPDATE – Operațiunea amplă de salvare în Bucegi, cu 20 de salvamontiști. Doi bărbați au căzut 200 de metri, din zona Acele Morarului

Aproximativ 20 de salvamontiști din Prahova au fost mobilizați să intervină miercuri seară în masivul Bucegi pentru recuperarea a doi turiști care au căzut în gol aproape 200 de metri. Din fericire, victimele sunt încă viață.

UPDATE: Potrivit Salvamont România, este vorba despre un grup organizat, format din trei, conduși de un ghid.

Una dintre persoanele accidentate are traumatisme la mâini și torace, iar despre cea de-a doua victima, aflată undeva deasupra locației unde este căzută prima victima, nu se cunosc încă informații exacte.

Știre inițială

Acțiune în derulare a salvamontiștilor din cadrul Serviciului Public Județean SALVAMONT Prahova, Serviciului Public Local Bușteni și Serviciului Public Local Sinaia pentru salvarea a doua persoane căzute în zona Acele Morarului, din masivul Bucegi.
Acțiunea se anunță extrem de dificila, se va întinde mult în noapte și salvamontiștii spera ca afecțiunile celor doi sa le permită sa reziste pe durata acțiunii si temperaturilor scazute din timpul nopții.

Potrivit primelor informații comunicate de Salvamont Bușteni și publicate pe pagina oficială de facebook, evenimentul s-a produs în zona Acele Morarului.

În urma evenimentului, unul dintre bărbați ar avea coastele fisurate, iar celălalt un umăr dislocat și o fractură la picior.

Aproximativ 20 de salvamontiști din Bușteni și Prahova se deplasează la această oră (21,10) spre locul accidentului, prin Valea Cerbului, iar o altă echipă prin Vârful Omu.

Articolul UPDATE – Operațiunea amplă de salvare în Bucegi, cu 20 de salvamontiști. Doi bărbați au căzut 200 de metri, din zona Acele Morarului apare prima dată în Observatorul Prahovean.