Unirea Slobozia depășește clar Gloria Buzău

Unirea Slobozia nu a avut emoții în partida de pregătire de la Buzău și s-a impus cu 2 – 0. Urmează meciul cu Dinamo București. Unirea Slobozia a depășit clar Gloria Buzău, echipă colegă în Liga 2, într-un meci amical în care cel mai greu adversar a fost căldura insuportabilă. Început la ora 11.00, meciul de la Buzău s-a jucat la o temperatură de cel puțin 35 grade la nivelul gazonului, la finalul confruntării jucătorii fiind sleiți de puteri. Repriză fără cusur Costel Enache, antrenorul echipei Unirea Slobozia, a ales… Articolul Unirea Slobozia depășește clar Gloria Buzău apare prima dată în InfoIalomita.ro - Știri actuale din județul Ialomița.

Unirea Slobozia depășește clar Gloria Buzău

Unirea Slobozia nu a avut emoții în partida de pregătire de la Buzău și s-a impus cu 2 – 0. Urmează meciul cu Dinamo București.

Unirea Slobozia a depășit clar Gloria Buzău, echipă colegă în Liga 2, într-un meci amical în care cel mai greu adversar a fost căldura insuportabilă.

Început la ora 11.00, meciul de la Buzău s-a jucat la o temperatură de cel puțin 35 grade la nivelul gazonului, la finalul confruntării jucătorii fiind sleiți de puteri.

Repriză fără cusur

Costel Enache, antrenorul echipei Unirea Slobozia, a ales să înceapă meciul în formula Contra – Ciobanu, Lazăr, Perju, Toma, Prejmerean, Cruceru, Silaghy, Afalna, Golda și Rus.

Oaspeții nu au așteptat consumarea primului sfert de oră, tradițional de tatonare, și s-au avântat spre poarta buzoienilor, mai ales prin acțiuni purtate cu pase scurte, mingi duse spre cele două extreme pentru ca de acolo să apară fie o centrare la înălțime, fie o lansare periculoasă la firul ierbii.

În minutul 15, Lazăr trimite un balon lung de pe tușa dreapta până limita din stânga a careului mare, Silaghy preia perfect pe piept și-și aruncă mingea pe poziție viitoare. Este ținut de un fundaș și lovitura de la 11 metri corect acordată este transformată în gol de Constantin Toma.

Gloria Buzău încearcă să riposteze dar acțiunile ofensive se sting fără emoții pentru defensiva atentă și eficientă în care Lazăr este de netrecut.

În minutul 30 Aflana ia o minge pe cont propriu de la mijlocul terenului, are o viteză în plus pe stânga și de la 20 metri îi pune mingea pe tavă lui Darius Golda care-l păcălește pe portar cu un șut de la 14 metri însă mingea trece la jumătate de metru de bara laterală.

Finalul de repriză aduce al doilea gol pentru Unirea Slobozia. Același incisiv Chirst Afalna, de data aceasta pe banda dreaptă, își întoarce adversarul direct și îi pasează lui Vlad Prejmerean în zona punctului cu var. Înșurubare eficientă și execuție cu sânge rece pentru un 2 – 0 numai bun de digerat la odihnă.

Alți fotbaliști pe teren, aceeași poftă ofensivă

Imediat după pauză la Unirea Slobozia intră Coadă, Ekollo, Bolohan, Dinu, Boțogan și Dorobanțu dar aspectul jocului nu se schimbă.

Cu un presing mai sufocant decât căldura, oaspeții recuperează rapid mingea iar jucătorii de la Gloria Buzău nu leagă mai mult de trei-patru pase. Iar când o fac, faza se petrece în treimea neutră, într-o zonă nepericuloasă pentru poarta apărată de Mario Contra și pe final de tânărul Cristian Ciupercă.

Jocul se mută cu precădere pe dreapta, zona de acțiune a tandemului Ibrian – Bolohan și Unirea poate închide definitiv conturile în două ocazii mari consumate în ultimele zece minute.

Mai întâi Bolohan recuperează la centru terenului, înaintează în viteză, centrează pe linia careului mic de unde un fundaș înfige un vârf de gheată în minge, deviind-o suficient cât să-i anuleze lui Golda o reluare simplă în poartă.

Costel Enache îi trimite pe teren și pe ultimii fotbaliști de pe foaia de joc, Radu și Gârbăcea, iar cel din urmă reia cu genunchiul, din interiorul careului mic, o altă minge centrată foarte bine de Bolohan, minge trimisă peste transversală.

Unirea Slobozia câștigă cu 2 – 0 în deplasarea de la Buzău (VEZI AICI GALERIE FOTO DE LA MECI!) și se pregătește pentru un alt meci amical, programat sâmbătă, 9 iulie, de la ora 11.00, pe stadionul Municipal Slobozia, în compania echipei Dinamo București, formație retrogradată din Liga 1.

Articolul Unirea Slobozia depășește clar Gloria Buzău apare prima dată în InfoIalomita.ro - Știri actuale din județul Ialomița.