Ungaria va ratifica la începutul lui 2023 aderarea Finlandei și Suediei la NATO, anunță Viktor Orban

Premierul ungar Viktor Orban a anunțat joi că Legislativul țării sale va ratifica aderarea Finlandei și Suediei la NATO la începutul anului viitor, în noua sesiune parlamentară, informează Reuters. Orban a declarat, în cadrul unui briefing de presă după o reuniune a Grupului de la Vișegrad care a avut loc în Slovacia, că guvernul de […]

Ungaria va ratifica la începutul lui 2023 aderarea Finlandei și Suediei la NATO, anunță Viktor Orban

Premierul ungar Viktor Orban a anunțat joi că Legislativul țării sale va ratifica aderarea Finlandei și Suediei la NATO la începutul anului viitor, în noua sesiune parlamentară, informează Reuters.

Orban a declarat, în cadrul unui briefing de presă după o reuniune a Grupului de la Vișegrad care a avut loc în Slovacia, că guvernul de la Budapesta a decis deja că Ungaria va sprijini aderarea Finlandei și Suediei la NATO, iar parlamentul va pune acest subiect pe ordinea de zi în prima sa sesiune de anul viitor.

„Ungaria își va da cu siguranță acordul pentru aderarea lor, după ce guvernul a făcut-o, o va face și parlamentul”, a spus Orban. Parlamentul Ungariei se reunește de obicei la jumătatea lunii februarie.

Ungaria și Turcia sunt singurele state membre ale Alianței Nord-Atlantice care nu au aprobat încă aderarea celor două țări scandinave la NATO.

Guvernul ungar a înaintat legislația relevantă în iulie, dar parlamentul, în care partidul de guvernământ al lui Orban, Fidesz, are o majoritate de două treimi, nu a înscris încă cele două proiecte de lege pentru dezbatere și aprobare pe ordinea de zi.

Foto: EPA

Urmărește pe Libertatea LIVETEXT cu cele mai noi informații despre războiul din Ucraina