Un șofer din Maramureș, prins beat la volan a fost ajutat de un polițist și două cadre medicale să scape de sancțiuni. Aceștia au recoltat probe de la mama șoferului

Caz revoltător în județul Maramureș, unde un șofer beat care a fost prins la volan a fost ajutat de un polițist, un medic și un asistent medical pentru a scăpa de sancțiune. Astfel, ei au acceptat ca, în locul bărbatului, să îi fie recoltat sânge mamei acestuia, pentru stabilirea alcoolemiei, transmite News. Aceștia au fost […]

Un șofer din Maramureș, prins beat la volan a fost ajutat de un polițist și două cadre medicale să scape de sancțiuni. Aceștia au recoltat probe de la mama șoferului

Caz revoltător în județul Maramureș, unde un șofer beat care a fost prins la volan a fost ajutat de un polițist, un medic și un asistent medical pentru a scăpa de sancțiune. Astfel, ei au acceptat ca, în locul bărbatului, să îi fie recoltat sânge mamei acestuia, pentru stabilirea alcoolemiei, transmite News. Aceștia au fost condamnați la definitiv la închisoare cu suspendare .


Incidentul a avut loc pe 2 martie anul trecut, șoferul cu pricina a fost prins băut la volan de către un polițist, iar pentru a nu rămâne fără permisul de conducere a căzut la învoială cu polițistul, care la rândul lui a cerut ajutorul altor două cadre medicale.


Astfel, ei au acceptat ca, în locul bărbatului, să îi fie recoltat sânge mamei acestuia, pentru stabilirea alcoolemiei.


Totodată, poliţistul a atestat prin semnătura sa menţiunile necorespunzătoare adevărului din procesul-verbal de recoltare a mostrelor biologice, conform cărora mostra de sânge s-a recoltat de la suspect, în vederea determinării alcoolemiei acestuia, potrivit Direcției Generale Anticorupţie, potrivit News.


Însă, fapta lor a ieșit la iveală, iar cei trei au fost trimişi în judecată în 14 octombrie 2019, de către procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureş, ca urmare a finalizării urmăririi penale, efectuate cu sprijinul poliţiştilor anticorupţie ai DGA Maramureș.


La aproape un an de la comiterea faptei Curtea de Apel Cluj a dat decizia finală în acest caz. Agentul de la Poliţia Judeţeană Maramureş, a fost condamnat la un an și 10 luni de închisoare cu suspendare pentru favorizarea făptuitorului şi fals intelectual. De asemenea, medicul de gardă și asistentul medical au primit o pedeapsă de 1 an și 7 luni de închisoare pentru aceleași fapte.