Un român a furat mașina unui conațional, apoi i-a cerut răscumpărare, în Italia. Cum a fost prins tâlharul

Un român de 37 de ani a fost arestat de carabinierii din Cosenza, regiunea Calabria, sudul Italiei, sub acuzația de „jaf în formă agravată” și „tentativă de șantaj”. El l-a amenințat cu cuțitul pe un conațional și i-a furat mașina. Ulterior, i-a sunat mama și a cerut o răscumpărare. Ofițerii l-au prins în flagrant, a relatat […]

Un român a furat mașina unui conațional, apoi i-a cerut răscumpărare, în Italia. Cum a fost prins tâlharul

Un român de 37 de ani a fost arestat de carabinierii din Cosenza, regiunea Calabria, sudul Italiei, sub acuzația de „jaf în formă agravată” și „tentativă de șantaj”. El l-a amenințat cu cuțitul pe un conațional și i-a furat mașina. Ulterior, i-a sunat mama și a cerut o răscumpărare. Ofițerii l-au prins în flagrant, a relatat portalul quicosenza.it, citat de Știri Diaspora.

Ancheta a stabilit că, în după-amiaza zilei de 16 aprilie, bărbatul și-a amenințat un conațional, arătându-i un cuțit, apoi l-a obligat să îi predea mașina. A doua zi, mama victimei a fost contactată de hoț.

Acesta a cerut 600 de euro pentru restituirea autovehiculului, apoi, după o negociere, a acceptat să primească 300. Infractorul a stabilit o întâlnire cu femeia, în apropierea autogării din Cosenza.

Pe 17 aprilie, în momentul în care a primit banii, au intervenit carabinierii care, alertați de victimă, l-au reținut pe suspect. Carabinierii i-au returnat reclamantului mașina, găsită sub casa tâlharului.

Judecătorul de la Tribunalul din Cosenza a decis să aplice măsura preventivă de arestare în cazul bărbatului de 37 de ani.