Un prahovean beat și fără permis a fugit de la locul accidentului pe care îl provocase. Polițiștii au reușit să îl identifice și să îl rețină

Pe 20 noiembrie, în jurul orei 14:00, polițiștii din cadrul Poliției orașului Slănic au fost sesizați de către o femeie din comuna Vărbilău despre faptul că un autoturism condus de un bărbat i-ar fi lovit autoturismul personal care se afla parcat în fața domiciliului, ulterior, șoferul continuându-și deplasarea. În urma cercetărilor a reieșit faptul că, […] Articolul Un prahovean beat și fără permis a fugit de la locul accidentului pe care îl provocase. Polițiștii au reușit să îl identifice și să îl rețină apare prima dată în Observatorul Prahovean.

Un prahovean beat și fără permis a fugit de la locul accidentului pe care îl provocase. Polițiștii au reușit să îl identifice și să îl rețină

Pe 20 noiembrie, în jurul orei 14:00, polițiștii din cadrul Poliției orașului Slănic au fost sesizați de către o femeie din comuna Vărbilău despre faptul că un autoturism condus de un bărbat i-ar fi lovit autoturismul personal care se afla parcat în fața domiciliului, ulterior, șoferul continuându-și deplasarea.

În urma cercetărilor a reieșit faptul că, după avarierea autoturismului persoanei vătămate, bărbatul și-a continuat deplasarea, părăsind ulterior autoturismul, parcat la câteva străzi distanță, acolo unde persoana vătămată l-a găsit.

La scurt timp, bărbatul în vârstă de 48 de ani a fost identificat și depistat de polițiști pe o stradă din comună, fiind supus testării cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost transportat la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge.

Totodată, în urma verificărilor efectuate de către polițiști în bazele de date a rezultat faptul că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Urmare a probatoriului administrat, ieri 24 noiembrie a.c., față de bărbat a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând ca azi să fie prezentat unității de parchet cu propunere de luare a unei alte măsuri preventive.

În cauză se efectuează cerectări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere și conducere sub influența alcoolului.

Și nu a fost singurul caz din ultimele zile. Pe 24 noiembrie, în jurul orei 12:15, pe strada Carpați din municipiul Ploiești, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Ploiești au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat.

Cu ocazia verificărilor efectuate în bazele de date s-a constatat faptul că bărbatul figurează cu dreptul de a conduce suspendat.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană căreia i s-a suspendat exercitarea dreptului de a conduce autovehicule.

sursa IPJ Prahova / foto cu caracter ilustrativ

Articolul Un prahovean beat și fără permis a fugit de la locul accidentului pe care îl provocase. Polițiștii au reușit să îl identifice și să îl rețină apare prima dată în Observatorul Prahovean.