Un polițist din Valu lui Traian a refuzat 800 de euro mită de la un bărbat prins la volan fără permis de conducere

Un bărbat a fost prins în flagrant luni, 22 februarie, de către polițiștii ai Serviciului Județean Anticorupție Constanța, în timp ce oferea 800 de euro mită unui agent de poliție din Valu lui Traian. Potrivit [...]

Un polițist din Valu lui Traian a refuzat 800 de euro mită de la un bărbat prins la volan fără permis de conducere

Un bărbat a fost prins în flagrant luni, 22 februarie, de către polițiștii ai Serviciului Județean Anticorupție Constanța, în timp ce oferea 800 de euro mită unui agent de poliție din Valu lui Traian.

Potrivit Direcției Generale Anticorupție, în timp ce își îndeplinea atribuțiile de serviciu, polițistul a depistat în trafic un bărbat în timp ce conducea un autoturism pe drumurile publice din localitate fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie.

„Acesta, împreună cu ceilalți trei pasageri din autoturism au fost conduși la sediul postului de poliție, în vederea luării măsurilor legale privind circulația pe drumurile publice. Ulterior, unul dintre pasagerii din autoturism i-a promis agentului de poliție suma de 800 de euro pentru a nu-și îndeplini atribuțiile de serviciu. Polițistul a formulat imediat denunț la Serviciul Județean Anticorupție Constanța, care a sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța”, au precizat reprezentanții DGA.

Astfel, a fost organizată acțiunea de prindere în flagrant, în timpul căreia bărbatul depistat în timp ce conducea fără drept a oferit agentului de poliție suma de 800 de euro în scopul de a nu lua măsurile legale care se impuneau împotriva sa.

Bărbatul a fost condus la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța pentru cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de dare de mită. Ca urmare a audierii, procurorul a dispus reținerea inculpatului pentru 24 de ore, urmând ca în cursul acestei zile să fie prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă.