Un nou record național a fost stabilit de înotătorul Robert Glință la proba de 50 de metri spate

Robert Glință a încheiat, vineri, proba de 50 de metri spate (bazin de 25 de metri) cu timpul de 23,03 secunde și a stabilit astfel un nou record național, potrivit News.ro, care citează un anunț al clubului Dinamo. Sportivul a înregistrat acest timp în cadrul circuitului International Swimming League (ISL), meciul 7, care a avut […]

Un nou record național a fost stabilit de înotătorul Robert Glință la proba de 50 de metri spate

Robert Glință a încheiat, vineri, proba de 50 de metri spate (bazin de 25 de metri) cu timpul de 23,03 secunde și a stabilit astfel un nou record național, potrivit News.ro, care citează un anunț al clubului Dinamo.


Sportivul a înregistrat acest timp în cadrul circuitului International Swimming League (ISL), meciul 7, care a avut loc la Napoli, în Italia. Robert Glinţă face parte din echipa internaţională Iron.


Înotătorul în vârstă de 24 de ani, care a fost port-drapelul României în deschiderea Jocurilor Olimpice de la Tokyo, este campion european en-titre la 100 de metri spate. La Olimpiadă, înotătorul s-a clasat pe locul al optulea în finala aceleiași probe.


Robert Glință are 90 de recorduri în palmares. La Campionatele Europene de natație de la Budapesta din primăvara acestui an, tânărul a depășit de trei ori recordul național la proba de 100 de metri spate și a cucerit și medalia de argint la proba de 50 de metri spate.