Un medic stomatolog a făcut o extracţie dentară de pe un hoverboard. Ce pedeapsă a primit

Un fost medic stomatolog care a fost filmat în timp ce efectua o extracţie dentată a unui pacient în timp ce stătea pe un hoverboard a fost condamnat la 12 ani de închisoare, conform autorităţilor din Alaska, transmite CNN. Seth Lookhart, în vârstă de 35 de ani, a fost condamnat pentru 46 de infracțiuni în […]


Un fost medic stomatolog care a fost filmat în timp ce efectua o extracţie dentată a unui pacient în timp ce stătea pe un hoverboard a fost condamnat la 12 ani de închisoare, conform autorităţilor din Alaska, transmite CNN.


Seth Lookhart, în vârstă de 35 de ani, a fost condamnat pentru 46 de infracțiuni în ianuarie, inclusiv fraudă de asistență medicală, practicarea ilegală a medicinei dentare şi punerea în pericol a unei persoane prin comportament nesăbuit.


Seth Lookhart a fost condamnat la 20 ani de închisoare, însă va efectua doar 12. De asemenea, acesta nu va putea practica medicina dentară timp de 10 ani.


Imaginile în care acesta apare pe hoverboard efectuând o extracţie dentară l-au adus pe doctorul Lookhart în atenția autorităților, care au găsit multe nereguli în cabinetul său.


În cel puțin o conversație, Lookhart a glumit pe seama evenimentului spunând că efectuarea unei intervenții chirurgicale pe un hoverboard reprezintă "un nou standard de îngrijire medicală".


Lookhart a fost acuzat că nu își trata pacienții cu profesionalism și că îi taxa pentru proceduri medicale care nu erau necesare sau care nu puteau fi justificate corespunzător. De asemenea, ar fi făcut mii de anestezii fără a avea instruirea necesară, în timp ce deturna fonduri din sistemul de asistenţă medicală pentru cei cu venituri reduse Medicaid.


Unii dintre pacienții au mărturisit, de asemenea, că s-au trezit că Lookhart lucrase pe dintele greșit sau că au efectuat un tratament diferit de cel stabilit iniţial.


"Aceasta nu este o infracțiune economică. Acesta nu este un caz în care instanța condamnă pe cineva care a furat 2 milioane de dolari. Lookhart a rănit oameni, persoane vulnerabile, copii cu dizabilități", a declarat Eric Senta, procurorul de caz.


Procurorii fac presiuni pentru ca instanța să-l oblige pe Lookhart să plătească peste 2 milioane de dolari pentru a acoperi din prejudiciul care l-a creat prin delapidarea sistemului Alaska Medicaid.