Un bărbat pe nume Eduard Florea a fost arestat la New York, după ce a amenințat că va organiza un atac armat la Washington

Un bărbat, identificat sub numele de Eduard Florea, a fost ridicat marți de ofițerii FBI, după percheziția casei sale din New York, scrie NBC News. Eduard Florea, un bărbat cu nume românesc, a fost arestat de polițiștii federali după ce a postat o serie de amenințări pe Internet, în contextul evenimentelor violente care au avut […]

Un bărbat pe nume Eduard Florea a fost arestat la New York, după ce a amenințat că va organiza un atac armat la Washington

Un bărbat, identificat sub numele de Eduard Florea, a fost ridicat marți de ofițerii FBI, după percheziția casei sale din New York, scrie NBC News.


Eduard Florea, un bărbat cu nume românesc, a fost arestat de polițiștii federali după ce a postat o serie de amenințări pe Internet, în contextul evenimentelor violente care au avut loc săptămâna trecută la Capitoliu.


Un purtător de cuvânt al FBI a evitat să precizeze care sunt acuzațiile exacte, dar a confirmat arestarea lui Florea.


Este neclar dacă Florea are cetățenie sau origine românească și dacă a cerut asistență consulară. Libertatea a adresat o întrebare în acest sens ambasadei României la Washington.


Bărbatul nu pare să fi fost prezent la revolta violentă ce a avut loc miercurea trecută în capitala SUA, scrie NBC.


Site-ul televiziunii americane scrie însă că Florea a amenințat online că va organiza ”un convoi armat” pentru a merge la Washington. Publicația online Daily Beast scrie că Florea a mai lansat amenință la adresa politicienilor democrați și a agențiilor guvernamentale.


Florea, mai scrie Daily Beast, ar fi afiliat grupării extremiste Proud Boys, care a fost prezentă la asaltul de la Capitoliu.


Nu este clar dacă acasă la bărbat, în Middle Village, New York, au fost găsite arme.


Florea mai are o condamnare în trecut, chiar pentru posesie de arme. El a fost condamnat la un an de închisoare în 2014, după ce autoritățile i-au găsit acasă peste 20 de arme.