Un australian infectat cu COVID a stat în spital 399 de zile! „Virusul e real și eu sunt cea mai bună dovadă”

David Avila Mellado, 69 de ani, a fost internat la spitalul Westmead, anul trecut, pe 29 iulie, după ce s-a infectat cu Covid. După o experiență traumatizantă, în care a fost în comă și a stat aproape două luni la Terapie Intensivă, bărbatul a fost externat pe 1 septembrie, a notat publicația The Pulse., revista […]

Un australian infectat cu COVID a stat în spital 399 de zile! „Virusul e real și eu sunt cea mai bună dovadă”

David Avila Mellado, 69 de ani, a fost internat la spitalul Westmead, anul trecut, pe 29 iulie, după ce s-a infectat cu Covid. După o experiență traumatizantă, în care a fost în comă și a stat aproape două luni la Terapie Intensivă, bărbatul a fost externat pe 1 septembrie, a notat publicația The Pulse., revista comunității medicale din Sydney. David a plecat în aplauzele susținute ale doctorilor și asistentelor care l-au îngrijit și a îndemnat populația să se vaccineze „de urgență”.


„Mulțumesc din suflet tuturor celor care m-au îngrijit. Pot spune că au devenit a doua mea familie”, a spus, emoționat, David când a părăsit spitalul.


„Anunț pe toată lumea că mă voi vaccina. Multă lume refuză imunizarea, nu are încredere în virus, dar este real și eu sunt cea mai bună dovadă. Așa că toți ar face bine să înțeleagă că trebuie să se vaccineze. Să nu mai aștepte, să meagă la vaccin cât de repede posibil!", a îndemnat David Mellado, aflat acum în perioadă de recuperare.


„Am fost în comă câteva săptămâni, mi-am revenit, dar nu-mi mai aminteam nici măcar cum mă cheamă", a povestit bărbatul.


Mellado a petrecut șapte săptămâni în secția de Terapie Intensivă înainte de a fi transferat pe secția de observare respiratorie.


Medicii care l-au îngrijit au spus că, după mai mult de un an în care bărbatul s-a aflat în imposibilitatea de a respira singur sau de a vorbi, tubul de traheostomie i-a fost scos pe 10 august.


Cu ajutorul echipelor de asistență medicală, fizioterapie și logopedie, David și-a recăpătat forțele.


„Ne este dor de el și suntem cumva triști să-l vedem plecând, dar trebuie să revină lângă familia sa. Cu toții îi dorim lui David tot binele din lume”, a declarat Trudy Darling, managerul spitalului din Sydney.


Foto: https://thepulse.org.au/