Ultimul muncitor scos de sub malul de pământ, în centrul Capitalei, a fost declarat decedat. Bilanțul accidentului: doi morți și patru răniți

Un mal de pământ s-a surpat luni peste șase muncitori care lucrau în zona Bibliotecii Naționale din București. ISU București-Ilfov a transmis seara că patru dintre ei au fost scoși în viață și transportați la spital. Alți doi, cu vârste de 50-55 de ani, au decedat după ce au fost acoperiți în întregime de pământ. […]

Ultimul muncitor scos de sub malul de pământ, în centrul Capitalei, a fost declarat decedat. Bilanțul accidentului: doi morți și patru răniți

Un mal de pământ s-a surpat luni peste șase muncitori care lucrau în zona Bibliotecii Naționale din București. ISU București-Ilfov a transmis seara că patru dintre ei au fost scoși în viață și transportați la spital. Alți doi, cu vârste de 50-55 de ani, au decedat după ce au fost acoperiți în întregime de pământ. Ultimul dintre ei a fost scos de sub malul de pământ la aproape 5 ore de la începutul operațiunii de salvare.


UPDATE 21:30: ISU București - Ilfov confirmă că ultimul muncitor scos este decedat.


În total, patru persoane au fost transportate la spitale din București. Doi dintre muncitori, de 50 și 53 ani la Universitar, iar alți doi, de 33 și 34 ani, la Floreasca.


Una dintre victime a fost ușor rănită la un picior, în faza inițială, nefiind surprinsă de căderea malului de pământ. A fost transportată și evaluată la spital, dar nu a necesitat internare.


Cele două persoane decedate aveau vârsta de aproximativ 50-55 ani.


UPDATE 21:18: Pompierii au reușit să scoată și al șaselea muncitor care a fost prins de malul de pământ.


UPDATE 20:30: A fost găsită și ultima persoană acoperită de malul de pământ. Se lucrează pentru extragerea acesteia, a transmis ISU București-Ilfov.


UPDATE 20:00: La aproape patru ore de la accident, căutările continuă pentru cel de-al șaselea muncitor prins sub malul de pământ. Bilanțul transmis de ISU București - Ilfov este de patru muncitori răniți scoși în viață și transportați la spital și un deces.


UPDATE 19:20: La 19.16 a fost scos un muncitor din cei acoperiți complet de malul de pământ.


ISU nu a dat deocamdata niciun fel de detalii despre victimă.UPDATE 18:45: La locul accidentului, prin intermediului unui buldoexcavator, se continuă actiunile pentru căutarea ultimei persoane surprinse de prăbușirea malului, în zona indicată de către constructor, potrivit ISU București-Ilfov.UPDATE 18:40: Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a avut o primă reacție pe Facebook unde a transmis că se roagă pentru ca al cincilea muncitor care se află încă prins sub pământ să fie scos în viață.


„Instituțiile statului au declanșat deja o serie de anchete pentru a stabili circumstanțele în care a fost produs acest accident pe unul dintre șantierele noastre și așteptăm să vedem concluziile acestor verificări ample”, a completat Robert Negoiță.


Edilul nu a răspuns apelurilor telefonice când a fost contactat de Libertatea.


UPDATE 18:00: Conform persoanelor care lucreaza pe acest șantier, lucrarea aparține Primăriei sector 3. Ea începuse acum aproximativ două săptămâni.


„Era un deal și au început să îl amenajeze, să sape. S-a săpat foarte mult, foarte adânc, până s-a dat de o conductă”, a declarat una din acest persoane pentru Libertatea.


Un lucrător de la o clădire de lângă șantiere a declarat că: „S-au auzit niște țipete puternice. Am iesit, erau doar doi băieți, prinși de la brâu în jos. De restul nu se știe nimic”.


Reprezentanții Primăriei Sector 3, contactați de Libertatea, au spus că încă fac verificări. Primarul Robert Negoiță și reprezentanții firmei nu au răspuns apelurilor telefonice.


Între timp, pompierii continuă să sape după muncitorul dat dispărut.


UPDATE: 17:43: ISU București-Ilfov a confirmat decesul muncitorului care a fost acoperit complet de pământ și a fost scos de salvatori inconștient.Foto: Vlad Chirea și Răzvan Luțac


UPDATE 17:40: Muncitorul prins până la nivelul brâului a fost scos, transmite ISU. El este în viață, conștient și a fost stabilizat.


în schimb, bărbatul care a fost acoperit total de către pământ a fost găsit inconștient și primește îngrijiri medicale.Foto: Vlad Chirea și Răzvan Luțac


UPDATE 17:20: Unul dintre cei doi muncitori care era dispărut a fost localizat și se intervine pentru salvarea lui, fiind complet acoperit de pământ, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU București-Ilfov.


Potrivit Digi24, muncitorii care lucrau pe acest șantier nu sunt cetățeni români.


„Intervenim pentru trei muncitori, doi au fost scoși în stare de conștiență, cel de-al treilea este tot conștient, dar este prins în pământ până la nivelul brâului”, a afirmat Daniel Vasile.Cei doi muncitori scoși de sub pământ, în vârstă de 33 și 50 de ani, au fost transportați la spitalele Universitar și Floreasca.


În plus, mai există doi muncitori în cazul cărora există suspiciunea că ar fi fost acoperiți integral cu pământ.


„Șeful echipei de muncitori ne spune că ar mai fi doi muncitori pe care nu îi găsește și bănuiește că ar fi prinși integral sub pământ”, a precizat purtătorul de cuvânt ISU.


O anchetă este în desfășurare pentru a stabili cauzele prăbușirii malului de pământ. Concomitent se stabilizeaza malurile șantului, care are peste 2 metri adâncime.