Ultimele informații despre situația de la Bolintin Vale. Stadiul anchetei de omor și ce măsuri au fost luate de poliție în orașul din Giurgiu

Comisarul-şef Georgian Drăgan, director al Direcţiei Cabinet din cadrul Poliţiei Române, a anunțat vineri, 14 ianuarie, că autorităţile au instituit în oraşul Bolintin Vale, din Giurgiu, „o zonă specială de siguranţă publică”, în urma protestelor localnicilor care reclamă lipsa de reacție a autorităţilor în situaţia în care o familie îi terorizează, iar un membru al […]

Ultimele informații despre situația de la Bolintin Vale. Stadiul anchetei de omor și ce măsuri au fost luate de poliție în orașul din Giurgiu

Comisarul-şef Georgian Drăgan, director al Direcţiei Cabinet din cadrul Poliţiei Române, a anunțat vineri, 14 ianuarie, că autorităţile au instituit în oraşul Bolintin Vale, din Giurgiu, „o zonă specială de siguranţă publică”, în urma protestelor localnicilor care reclamă lipsa de reacție a autorităţilor în situaţia în care o familie îi terorizează, iar un membru al acesteia este suspectat că a omorât un şofer, tatăl a doi copii, notează agenția News.ro.


Drăgan a anunțat că autorităţile au făcut percheziţii la locuinţa tânărului suspectat de uciderea unui bărbat, informație oferită și de Libertatea. „În urma percheziţiilor au fost ridicate mijloace de probă", a anunţat oficialul.


În zona oraşului Bolintin Vale, a adăugat comisarul, a fost instituită „o zonă specială de siguranţă publică, ceea ce înseamnă suplimentarea în zonă a forţelor Jandarmeriei şi Poliţiei pentru a menţine un climat de ordine publică şi a preveni fapte antisociale”. El a precizat că se vor stabili şi alte măsuri pentru acea zonă.


Georgian Drăgan a menţionat că la Bolintin Vale, poliţia are 45 de funcţii prevăzute, 34 încadrate, ceea ce presupune un procent de încadrare de 75%.


Anunţul reprezentantului Poliţiei Române a fost făcut în contextul în care vineri, pentru a treia seară la rând, oamenii au ieşit în stradă.  Drăgan a menţionat că, potrivit informațiilor pe care le deține, sunt „mai puţine persoane ieşite să protesteze, faţă de cele două seri anterioare”.


Moartea șoferului de microbuz din Bolintin Vale, circa 13.000 de locuitori, lovit cu o cărămidă în cap și decedat, ulterior, la spital, a provocat proteste în oraș și sute de oameni au ieșit miercuri și joi în stradă, unde au scandat împotriva familiei de romi din care face parte și suspectul de 18 ani.


Ministerul Afacerilor Interne a decis înlocuirea din funcție a șefului IPJ Giurgiu, comisarul-șef Cătălin Georgescu, ca urmare a protestelor de miercuri seară, dar și altor nereguli consemnat în instituție. Ionuț Dana a preluat postul.


Foto: Dumitru Anghelescu