Transport agabaritic pe ruta Curcani (Călărași) – Constanța RoRo

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunțat că, în perioada 15 – 24 septembrie, un transport cu depășire de tonaj se va deplasa din Curcani, județul Călărași, până în Portul Constanța. Astfel, potrivit [...]

Transport agabaritic pe ruta Curcani (Călărași) – Constanța RoRo

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunțat că, în perioada 15 – 24 septembrie, un transport cu depășire de tonaj se va deplasa din Curcani, județul Călărași, până în Portul Constanța.

Astfel, potrivit CNAIR, transportul agabaritic va circula pe următoarea rută: Curcani – DN4 – DN CB – A2 – A4 – Drum incintă Port – DN 39A – Constanța RoRo.

Vehiculul transportă o structură metalică. Lățimea maximă a unui vehicul este 5,60 metri, viteza de deplasare urmând a fi adaptată condițiilor de trafic. În conformitate OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice viteza maximă de deplasare a vehiculelor cu depășiri este de 70 km/oră.

Etapele de desfășurare ale transporturilor sunt stabilite de poliția rutieră. Vehiculele vor fi însoțite de autovehicule autorizate și de echipaje ale poliției rutiere. Transporturile nu se vor desfășura în perioadele și pe sectoarele de drum pe care sunt semnalate fenomene meteorologice periculoase, prin codurile galben, portocaliu sau roșu.