Traficul este blocat total pe DN 1, la Buşteni, din cauza viiturii. Peste 100 de case, inundate

Laurenţiu Corbu, primarul oraşulului Buşteni, a anunţat, azi dimineață la Digi 24, că peste 100 de case au fost inundate, după ruperea de nori care a avut loc în masivul Bucegi, iar traficul rutier este blocat total pe DN1. UPDATE ora 7.40: Reprezentanţii Jandarmeriei anunţă că DN1 este încă blocat. „Alături de pompieri acordăm sprijin […]

Traficul este blocat total pe DN 1, la Buşteni, din cauza viiturii. Peste 100 de case, inundate

Laurenţiu Corbu, primarul oraşulului Buşteni, a anunţat, azi dimineață la Digi 24, că peste 100 de case au fost inundate, după ruperea de nori care a avut loc în masivul Bucegi, iar traficul rutier este blocat total pe DN1.


UPDATE ora 7.40: Reprezentanţii Jandarmeriei anunţă că DN1 este încă blocat. „Alături de pompieri acordăm sprijin în Bușteni. Jandarmii au fost mobilizați încă de azi noapte, de la ora 4.00. Rămânem în continuare alături de oameni până vom reuși să degajăm drumurile”, a transmis Jandarmeria.


Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova precizează că circulaţia rutieră este blocată pe DN 1 la km 130, Buşteni, ca urmare a scurgerilor de apă şi a aluviunilor care au ajuns pe carosabil. Traficul este deviat prin zona Zamora.


De asemenea, reprezentanţii Salvamont Buşteni anunţă că un supermarket şi mai multe case au fost inundate în urma ploilor, potrivit Agerpres.


Într-o intervenţie la Digi 24, primarul Buşteniului, Laurenţiu Corbu, a declarat că patru familii au fost evacuate în urma viiturii, iar peste 100 de case au fost inundate.


Pentru înlăturarea efectelor vremii intervin echipe de la Salvamont Buşteni, Salvamont Prahova, pompierii din Buşteni şi serviciul specializat al primăriei.


Anterior, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova informa că, în urma unei ruperi de nori, 30 de locuinţe au fost inundate în această staţiune, la faţa locului fiind mobilizate două autospeciale de stingere, două motopompe şi un echipaj de prim ajutor.Sursă Foto: Jandarmeria