Totul despre pensia anticipată cu doi ani din cauza poluării din Ploiești și comunele limitrofe

Observatorulph.ro a solicitat la Casa de Pensii Prahova detalii despre legea prin care ploieștenii și locuitorii comunelor limitrofe pot beneficia de o reducere cu doi ani a vârstei de pensionare, fără penalizare, din cauza poluării. Întrebare: Cei doi ani se cumulează cu alte reduceri ale vârstei de pensionare, precum cele de grupă pentru condiții grele […] Articolul Totul despre pensia anticipată cu doi ani din cauza poluării din Ploiești și comunele limitrofe apare prima dată în Observatorul Prahovean.

Totul despre pensia anticipată cu doi ani din cauza poluării din Ploiești și comunele limitrofe

Observatorulph.ro a solicitat la Casa de Pensii Prahova detalii despre legea prin care ploieștenii și locuitorii comunelor limitrofe pot beneficia de o reducere cu doi ani a vârstei de pensionare, fără penalizare, din cauza poluării.

Întrebare: Cei doi ani se cumulează cu alte reduceri ale vârstei de pensionare, precum cele de grupă pentru condiții grele de muncă?

Casa de Pensii Prahova: Conform legislatiei in vigoare in prezent, cei doi ani  la care faceti referire nu se cumuleaza cu nicio altă reducere reglementată de Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice (cu modificarile ulterioare) sau de alte acte normative.

Ce acte sunt necesare pentru a beneficia de noua lege?

In afara de actele precizate in cererea tip de pensii, este necesara o adeverinta, in original, eliberata de serviciul de evidenta al populatiei de care apartine titularul cu domiciliul, care sa ateste ca acesta a locuit cel putin 30 de ani in zonele afectate de poluare remanenta.

Ce condiții trebuie îndeplinite pentru ca un angajat să beneficieze de această facilitate?

Pentru ca este o pensie anticipat partiala, fara penalizare, ceruta cu cel mult 2 ani inaintea indeplinirii varstei standard de pensionare, solicitantii trebuie sa aiba stagiul complet de cotizare (fara perioadele assimilate – armata, invaliditate, facultate etc.). De asemenea, si in cazul acestui tip de pensie ramane in vigoare interdicatia adresata pensionarului de a lucra in aceasta perioada.

Articolul Totul despre pensia anticipată cu doi ani din cauza poluării din Ploiești și comunele limitrofe apare prima dată în Observatorul Prahovean.