Titus Corlățean atacă dur Partidul Național Liberal!

“Presa centrală a semnalat zilele trecute existența unui demers scris, o scrisoare semnată, deci asumată, de doamna Violeta Alexandru, care este președintele Partidului Naţional Liberal în capitala României, în București, și membru importante în cabinetul, în Guvernul PNL Iohannis-Orban. Această scrisoare, dincolo de elementele polemice, populiste, de campanie, adresate PSD-ului, conține un element pe care […] Articolul Titus Corlățean atacă dur Partidul Național Liberal! apare prima dată în DambovitaNews.

Titus Corlățean atacă dur Partidul Național Liberal!

“Presa centrală a semnalat zilele trecute existența unui demers scris, o scrisoare semnată, deci asumată, de doamna Violeta Alexandru, care este președintele Partidului Naţional Liberal în capitala României, în București, și membru importante în cabinetul, în Guvernul PNL Iohannis-Orban.

Această scrisoare, dincolo de elementele polemice, populiste, de campanie, adresate PSD-ului, conține un element pe care îl calific de la bun început de o extremă gravitate.

Reia o formulă, folosită în stradă în principal, în mediile online și asumată chiar și de intelectuali de dreapta, asumați, respectiv: “ciuma roșie”.

Este cazul, după atâta vreme, să spunem foarte clar anumite lucruri în mod public și să vedem și consecințe instituționale care decurg din asumarea de către dreapta românească, PNL și liderii săi, a acestei formule: “ciuma roșie”.

Este o chestiune de extremă gravitate, în condițiile în care știm că și în România, țară membră UE și NATO, avem de foarte multă vreme o legislație foarte clară, foarte solidă împotriva simbolurilor, ideologiilor naziste, împotriva asumării de către personalități publice sau nepublice, a unor simboluri fasciste, naziste și a îndemnurilor la folosirea urei și a violenței. Și aici mă refer foarte clar la Codul Penal, art. 369 privind incitarea la ură sau discriminarea, incitarea publicului, prin orice mijloace, la ură sau discriminare împotriva unei categorii de persoane se pedepsește cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

Vreau să pun o întrebare publică adresată asociațiilor evreiești din România, vreau să pun o întrebare publică Institutului Elie Wiesel, pe care noi întotdeauna l-am susținut în funcționarea sa, după cum am susținut asociațiile evreiești și protejarea drepturilor etnicilor evrei la prezervarea identității și împotriva oricărui atac care i-a vizat.

Vreau să solicit public o reacție publică din partea asociațiilor evreiești, din partea Institutului Elie Wiesel.

Pe această temă, vă spun de pe acum că PSD și eu, personal, vom sesiza asociațiile internaționale ale evreilor americani, ale celor din statul Israel și ale celor care funcționează în Europa, cu care avem relații și cu care am mai lucrat și anterior.

Mă adresez public președintelui României, Klaus Werner Iohannis. Domnia sa, datorită istoriei atât de zbuciumate în această parte a Europei și în Europa, în general, ar fi trebuit să fie primul care să aibă sensibilitate și să reacționeze ca garant al Constituției României și ca președinte al tuturor românilor, condamnând ferm folosirea unor formule care sunt de sorginte nazistă și care îndeamnă la ură și incită la violență.

Îi solicit public să ne transmită foarte clar dacă împărtășește mesajul transmis de Partidul de guvernământ pe care îl patronează sau dacă se delimitează și condamnă ferm și solicită liderilor PNL să stopeze și să înceteze cu folosirea unor simboluri naziste! Aștept astăzi reacții publice din partea instituțiilor statului!”, a declarat Titus Corlățean, senator PSD de Dâmbovița și președintele executiv al PSD Dâmbovița.

Articolul Titus Corlățean atacă dur Partidul Național Liberal! apare prima dată în DambovitaNews.