Test PCR obligatoriu și pentru vaccinații anti-covid, la intrarea în Marea Britanie

Marea Britanie a decis ca toate persoanele care intră în țară să prezinte un test COVID-19 negativ. Noua măsură se aplică începând de marți, 7 decembrie, inclusiv celor vaccinați și este menită prevină apariţia mai multor cazuri de infectare cu noua variantă Omicron, potrivit BBC. Începând de marți, 7 decembrie, la intrarea în Marea Britanie […] Articolul Test PCR obligatoriu și pentru vaccinații anti-covid, la intrarea în Marea Britanie apare prima dată în Observatorul Prahovean.

Test PCR obligatoriu și pentru vaccinații anti-covid, la intrarea în Marea Britanie

Marea Britanie a decis ca toate persoanele care intră în țară să prezinte un test COVID-19 negativ. Noua măsură se aplică începând de marți, 7 decembrie, inclusiv celor vaccinați și este menită prevină apariţia mai multor cazuri de infectare cu noua variantă Omicron, potrivit BBC.

Începând de marți, 7 decembrie, la intrarea în Marea Britanie va fi solicitat un test negativ de tip RT-PCR, efectuat cu cel mult 48 de ore înainte de plecare, inclusiv persoanelor vaccinate anti-COVID cu schema completă.

În prezent, persoanele care sosesc în UK trebuie să se autoizoleze şi să se testeze în maximum două zile de la sosire.

Varianta Omicron a coronavirusului provoacă îngrijorare întrucât prezintă mutaţii multiple.

Datele preliminare sugerează că noua variantă are o rezistenţă sporită la vaccinurile anti-COVID-19 existente, creşte riscul de reinfectare la persoanele trecute prin boală după infectarea cu alte variante şi se transmite mai uşor decât Delta.

Articolul Test PCR obligatoriu și pentru vaccinații anti-covid, la intrarea în Marea Britanie apare prima dată în Observatorul Prahovean.