Termen limită pentru depunerea cererilor pentru acordarea ajutorului în sectorul apicol

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Prahova a transmis, joi, că termenul limită de depunere a cererilor de acordare a ajutorului de minimis, pentru compensarea efectelor hidrometeorologice nefavorabile manifestate în perioada martie – mai 2021 asupra sectorului apicol, este data de 26 noiembrie 2021 inclusiv. APIA Prahova le reamintește apicultorilor că termenul limită […] Articolul Termen limită pentru depunerea cererilor pentru acordarea ajutorului în sectorul apicol apare prima dată în Observatorul Prahovean.

Termen limită pentru depunerea cererilor pentru acordarea ajutorului în sectorul apicol

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Prahova a transmis, joi, că termenul limită de depunere a cererilor de acordare a ajutorului de minimis, pentru compensarea efectelor hidrometeorologice nefavorabile manifestate în perioada martie – mai 2021 asupra sectorului apicol, este data de 26 noiembrie 2021 inclusiv.

APIA Prahova le reamintește apicultorilor că termenul limită de depunere a cererilor de acordare a ajutorului de minimis pentru sectorul apicol este 26 noiembrie 2021.

„Facem precizarea că în perioada 19 – 24 noiembrie 2021 au fost depuse la nivel național 14.747 cereri pentru un număr de 1.377.726 familii de albine”, a anunțat APIA Prahova.

Apicultorii interesați pot accesa formularele necesare depunerii cererii pe site-ul APIA.

„Cuantumul ajutorului este în valoare de 23,7 lei/familia de albine. Valoarea totală a schemei de ajutor de minimis este de 53.250.724 lei, reprezentând 10.763.157,96 euro la cursul de schimb stabilit de Banca Centrală Europeană în data de 30 septembrie  2021, respectiv 4,9475 lei pentru un euro”, a precizat APIA Prahova.

Sursa de finanțare pentru acordarea ajutorului este bugetul de stat, în limita prevederilor bugetare aprobate Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

„Termenul de plată a ajutorului de minimis este data de 31 decembrie 2021. Ajutorul de minimis se acordă întreprinderilor care își desfășoară activitatea în sectorul apicol, în domeniul producției primare, pentru compensarea efectelor fenomenelor hidrometeorologice nefavorabile manifestate în perioada martie – mai 2021 asupra sectorului apicol, astfel încât să se asigure continuarea ciclului de producție”, a mai precizat APIA Prahova.

Articolul Termen limită pentru depunerea cererilor pentru acordarea ajutorului în sectorul apicol apare prima dată în Observatorul Prahovean.