Tăriceanu va cere Parlamentului o acțiune penală împotriva lui Orban, pentru instigare la nerespectarea regulilor: „Fapta se pedepsește cu închisoarea”

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a scris pe Facebook că „recomandarea lui Orban către populație de a nu respecta deciziile CCR este o gravă încălcare a legii” și că, potrivit legii, o astfel de faptă se pedepsește chiar cu închisoarea. „Nu putem trece cu vederea derapajele în afara legii ale Primului Ministru Orban! Chiar dacă […]

Tăriceanu va cere Parlamentului o acțiune penală împotriva lui Orban, pentru instigare la nerespectarea regulilor: „Fapta se pedepsește cu închisoarea”
Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a scris pe Facebook că "recomandarea lui Orban către populație de a nu respecta deciziile CCR este o gravă încălcare a legii" și că, potrivit legii, o astfel de faptă se pedepsește chiar cu închisoarea."Nu putem trece cu vederea derapajele în afara legii ale Primului Ministru Orban! Chiar dacă ocupă o funcție înaltă, el nu este mai presus de lege, dimpotrivă, trebuie să fie un exemplu în respectarea ei!", a scris Călin Tăriceanu.Apoi a continuat: "Recomandarea lui Orban către populație de a nu respecta deciziile CCR este o gravă încălcare a legii, a legii supreme, adică a Constituției. Această declarație nu este o scăpare, ci face parte din atacul concertat, fără rușine, al PNL-iștilor la justiție".ALDE nu vrea să fie complice la nășirea unui mic dictator și, în consecință, va propune ca Parlamentul, în baza art.109, alin. 2, din Constituție privind răspunderea membrilor Guvernului, să inițieze o acțiune penală împotriva Primului Ministru Ludovic Orban pentru instigare la nerespectarea legilor. Călin Tăriceanu:Tăriceanu precizează că "fapta de a îndemna publicul, verbal, în scris sau prin orice alte mijloace, să săvârșească infracțiuni se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă"."Nu Orban la pușcărie e scopul acestei acțiuni, ci să-i convingem pe guvernanți că există limite peste care nu se poate trece!", a mai precizat șeful ALDE. Afirmațiile lui Călin Tăriceanu vin după ce Ludovic Orban a criticat decizia CCR privind neconstituționalitatea unor măsuri împotriva pandemiei de coronavirus și a cerut populației "să nu țină cont de deciziile CCR".