Suporterii clubului olandez PSV Eindhoven, care au batjocorit un grup de cerșetoare din România la Madrid, au fost condamnați la închisoare

În 2016, cu ocazia unui meci al echipei lor din Liga Campionilor, suporterii celor de la PSV Eindhoven au umilit un grup de șase cerșetoare românce în Plaza Mayor din Madrid, punându-le să facă genuflexiuni sau flotări pentru bani. Cei patru ultrași au primit către trei luni de închisoare, după ce și-au recunoscut faptele și […]

Suporterii clubului olandez PSV Eindhoven, care au batjocorit un grup de cerșetoare din România la Madrid, au fost condamnați la închisoare

În 2016, cu ocazia unui meci al echipei lor din Liga Campionilor, suporterii celor de la PSV Eindhoven au umilit un grup de șase cerșetoare românce în Plaza Mayor din Madrid, punându-le să facă genuflexiuni sau flotări pentru bani. Cei patru ultrași au primit către trei luni de închisoare, după ce și-au recunoscut faptele și au spus că le regretă, înformează ziarul iberic Marca. Instanța a mai stabilit ca cele șase femei să primească despăgubiri de câte 1.500 de euro.


Pe 15 martie 2016, fanii olandezi de la PSV Eindhoven, erau la Madrid pentru pentru meciul cu Atletico , din optimile de finală ale UEFA Champions League. Înainte de meciul pierdut la loviturile de departajare (0-0, 7-8), ei au fost să petreacă în centrul capitalei Saoeniei, acolo unde și-au făcut apariția și cele 6 cerșetoare românce, sperând că vor obține bani de la suporterii batavi.


Mâncare aruncată pe jos, flotări pe bani

Suporterii au afișat un comportament degradant: le-au aruncat bani și mâncare, iar ele se împing una pe alta pentru a aduna monezile și resturile azvârlite în batjocură. Le-au pus să facă genuflexiuni și flotări pentru bani. Mai mult, unul dintre ei, a dat foc unei bancnote în fața lor.Incidentul, care a consternat întreg continentul, a fost pe punctul de a degenera într-un conflict diplomatic între Spania și Olanda.


Inițial, pentru cei patru suporteri olandezi, procurorii au cerut câte un an de închisoare și câte 600 de euro despăgubiri pentru Nagie, Savian, Jumaje, Katerine, Maria și Fatma, probabil nume fictive.


Trei luni de închisoare cu suspendare și câte 1.500 de euro despăgubiri

Finalmente, ei au primi trei luni de închisoare cu suspendare și vor trebui să plătească pentru fiecare dintre cele șase femei suma de 1.500 de euro. În plus, au interdicție de trei ani de a participa la evenimente sportive.


Inculpații olandezi, acuzați de infracțiuni la drepturile fundamentale, au fost audiați prin videoconferință, au spus în fața Camerei Curții Provinciale din Madrid că că regretă profund și au transmis victimelor scuzele lor direct printr-o scrisoare trimisă Federației Naționale a Femeilor Țigane Kamira (Federación Nacional de Mujeres Gitanas Kamira).


Nu a fost niciodată intenția noastră conștientă de a nu respecta sau umili aceste femei. Regretăm profund și dorim să oferim cele mai sincere scuze, sperând că vor putea să le accepte.

Scrisoarea suporterilor: