Studiu: Ce simptome au persoanele vaccinate care pot face covid, inclusiv cu varianta Delta

Vaccinurile Covid-19 sunt cea mai bună protecție împotriva formelor grave de infectare cu coronavirus, ca și a spitalizării prelungite și a decesului. Totuși, niciun vaccin nu este eficace 100% și în cazuri rare cei vaccinați se pot îmbolnăvi de Covid – asimptomatic sau cu manifestări pe care le trece în revistă un studiu citat de […] Articolul Studiu: Ce simptome au persoanele vaccinate care pot face covid, inclusiv cu varianta Delta apare prima dată în Observatorul Prahovean.

Studiu: Ce simptome au persoanele vaccinate care pot face covid, inclusiv cu varianta Delta

Vaccinurile Covid-19 sunt cea mai bună protecție împotriva formelor grave de infectare cu coronavirus, ca și a spitalizării prelungite și a decesului. Totuși, niciun vaccin nu este eficace 100% și în cazuri rare cei vaccinați se pot îmbolnăvi de Covid – asimptomatic sau cu manifestări pe care le trece în revistă un studiu citat de ziarul The Miami Herald .

Cercetători reuniți în cadrul ZOE Covid Symptom Study au catalogat cele cinci mai frecvente simptome raportate de cei vaccinați și bolnavi:
  • 1. Dureri de cap
  • 2. Secreții nazale
  • 3. Strănuturi
  • 4. Gât iritat
  • 5. Pierderea mirosului
Studiul, care urmărește simptomele și răspândirea virusului, este opera doctorilor și oamenilor de știință de la Massachusetts General Hospital, Harvard T.H. Chan School of Public Health, Kingʼs College London și Stanford University of Medicine. Din echipă a făcut parte și compania pentru științele sănătății ZOE.

Studiul a constatat că persoanele vaccinate prezintă simptome similare cu cele raportate de bolnavii nevaccinați. Totuși, cei vaccinați au avut simptome mai puține și de durată mai scurtă, „au făcut forme mai puțin severe și s-au însănătoșit mai repede”, au scris cercetătorii.

Strănutul nu este printre simptomele Covid-19 pe lista CDC, dar cea actualizată cuprinde febră sau frisoane, tuse, oboseală, pierdere din nou a gustului sau mirosului, gât iritat. Simptomele apar între 2 și 14 zile după expunere, afirmă agenția de sănătate publică, și pot fi moderate sau severe. Cazurile asimptomatice pot fi posibile la cei complet vaccinați, însemnând că există mici șanse să-i infecteze și pe alții.

sursa: hotnews.ro

Articolul Studiu: Ce simptome au persoanele vaccinate care pot face covid, inclusiv cu varianta Delta apare prima dată în Observatorul Prahovean.