Strigăt de ajutor pentru fata din Mehedinți, incendiată de un criminal: Supraviețuitor Colectiv: „A trecut prin toate formele imaginabile de abuz”

La cinci luni după ce a fost incendiată de un criminal, Maria (18 ani) a reluat cursurile și face școală online. Colegii ei nu au văzut-o încă, ea suferind arsuri pe 90% din corp. Recuperarea ei e una îndelungată, iar în ajutor i-au sărit acum Narcis Hogea, tatăl unei victime din Colectiv, care a lansat […]

Strigăt de ajutor pentru fata din Mehedinți, incendiată de un criminal: Supraviețuitor Colectiv: „A trecut prin toate formele imaginabile de abuz”

La cinci luni după ce a fost incendiată de un criminal, Maria (18 ani) a reluat cursurile și face școală online. Colegii ei nu au văzut-o încă, ea suferind arsuri pe 90% din corp. Recuperarea ei e una îndelungată, iar în ajutor i-au sărit acum Narcis Hogea, tatăl unei victime din Colectiv, care a lansat o campanie pentru ea prin asociația pe care a făcut-o în memoria fiului său, Alex. Alături de el este și un supraviețuitor al tragediei din 2015.


„Mă numesc Maria și aș dori să vă rog să mă ajutați să devin din nou un om normal”, își începe tânăra discuția cu Mihai Grecea, supraviețuitor Colectiv. El a stat 25 de zile în comă după incendiul din 30.10.2015.


„Măriuca”, așa cum îi spun apropiații, a avut șanse mici de supraviețuire după ce a fost incendiată de un criminal recent eliberat din închisoare, Ion Turnagiu, în luna iunie.


Medicii de la Grigore Alexandrescu au făcut, însă, minuni”, spun supraviețuitorii Colectiv, care acum au pornit o strângere de fonduri pentru a o ajuta pe fata aflată într-o situație extrem de grea.


Vreau pot să fac din nou lucrurile pe care le făceam înainte. Dar, ca să fac asta, am nevoie de susținerea voastră.

Maria, fata incendiată în luna iunie

„Vreau să ajut copiii care au trecut prin ce am trecut și eu”


Săptămâna trecută, tânăra a început să facă și școală online.


„Îmi văd colegii. Deocamdată, doar vorbim. Ei încă nu m-au văzut. Am scris lecțiile de la română, mi le-au trimis colegii pe grup și le-am scris pe caiet. Încă nu am primit note”, spune Maria.


Ea spune că vrea să continue școala și apoi să devină „ceva”. „Vreau să ajut copiii care au trecut prin ce am trecut eu”.https://www.youtube.com/watch?v=aNCs4ykKQUs

Supraviețuitor Colectiv: „A trecut prin toate formele imaginabile de abuz”


„Vorbim despre o tânără care a trecut prin aproape toate formele imaginabile de abuz”, spune Bogdan Moleșag, unul dintre supraviețuitorii Colectiv.


„Are personal tot ce-i trebuie pentru a se recupera. Trebuie să o susținem. Urmează o perioadă lungă, vorbim de ani întregi de recuperare medicală în străinătate, pentru că în România nu are unde să facă”, adaugă el.


Și medicii o laudă pe Maria și spun că e o reușită pentru clinica de chirurgie plastică, microchirurgie reconstructivă și arsuri de la Spitalul Grigore Alexandrescu.


„Maria este cred că ce pot să facă mai bine secția noastră, este corolarul nostru de când existăm, de 32 de ani.


Maria a avut arsură nu 100%, 105%, depășește suprafața normală, a avut 90% plus 15% căi respiratorii, și a ajuns, fără complicații, până în clipa aceasta”, spune profesorul Dr. Dan Mircea Enescu.


„Puterea ei va schimba lumea”


Peste 2 zile se fac 6 ani de la decesul lui Alexandru Hogea. El a ieșit pe picioare din incendiul din Colectiv, însă a decedat la mai bine de 3 săptămâni după incendiu, în spitalul AKH Viena.


Tatăl său, Narcis Hogea, organizează această strângere de fonduri prin asociația „În numele lui Alexandru”.


„În numele lui Alexandru, am ales calea prin care să regăsim, cu ajutorul vostru zâmbetul lui Alex în zâmbetul Mariei. Povestea Mariei e tulburătoare și nedreaptă. La 18 ani, viața a învățat-o că puterea poate consta, uneori, în capacitatea de a renaște. Maria are nevoie de ajutor. Vă rog să donați pentru renașterea Mariei. Puterea ei va schimba lumea”, spune Narcis Hogea.