Streinu-Cercel: „Cei care denigrează vaccinurile să tacă! Sau să își asume morții”. Soluția propusă: „testarea în stradă”

Directorul Institutului Matei Balș din Capitală spune că „este o greșeală ca, în contextul în care toată lumea se chinuie să găsească un vaccin, să vii și să ridici dubii”. Totodată, Adrian Streinu-Cercel a propus soluția testării în stradă. „Cei care se ocupă de denigrarea vaccinurilor ar trebui să tacă din gură în momentul de […]

Streinu-Cercel: „Cei care denigrează vaccinurile să tacă! Sau să își asume morții”. Soluția propusă: „testarea în stradă”

Directorul Institutului Matei Balș din Capitală spune că "este o greșeală ca, în contextul în care toată lumea se chinuie să găsească un vaccin, să vii și să ridici dubii". Totodată, Adrian Streinu-Cercel a propus soluția testării în stradă.


"Cei care se ocupă de denigrarea vaccinurilor ar trebui să tacă din gură în momentul de față. Pentru că dacă nu tac din gură în momentul de față, ar trebui să își asume morții", a declarat Streinu-Cercel la Antena 3.


Doctorul a precizat apoi că îndoielile lansate în spațiul public privind viitorul vaccin anti-COVID fac rău.


"Este o greșeală enormă ca, în contextul în care toată lumea se chinuie să găsească un vaccin, să vii și să ridici probleme și dubii cu privire la acesta. Trebuie să citești cam cum sunt făcute aceste vaccinuri", a completat Cercel.


Adrian Streinu-Cercel: "Nu înțeleg de ce nu testăm în stradă"


Directorul de la "Matei Balș" a propus trei metode pe care le consideră eficiente în lupta cu coronavirusul.


"Prima intervenție în epidemie este să testăm. Nu facem acest lucru. Nu înțeleg de ce nu facem acest lucru, de ce nu testăm în stradă. Alții au făcut-o. Și cu rezultate minunate", a afirmat Cercel.


"A doua intervenție este folosirea anticorpilor monoclonali, care să oprească pandemia. Noi dacă am împrăștia acești anticorpi monoclonali în 70% din populație, în două săptămâni nu am mai vorbi de incidența SARS-CoV-2 în circulație în România. Și a treia intervenție este vaccinarea", a încheiat Adrian Streinu Cercel.