Stocul de vaccinuri anti-COVID a fost suplimentat la Maratonul din București. Mihai Craiu: ”Avem doze pentru toată lumea”

Direcţia de Sănătate Publică a suplimentat sâmbătă după-amiază, 8 mai, dozele de vaccin anti-COVID-19 pentru Maratonul Vaccinării de la Bucureşti, a anunțat medicul Mihai Craiu, coordonatorul centrului de vaccinare de la Sala Palatului, potrivit Agerpres. „Pot asigura pe toţi doritorii că avem suficiente doze. Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti ne-a trimis astăzi, după prânz, încă […]

Stocul de vaccinuri anti-COVID a fost suplimentat la Maratonul din București. Mihai Craiu: ”Avem doze pentru toată lumea”

Direcţia de Sănătate Publică a suplimentat sâmbătă după-amiază, 8 mai, dozele de vaccin anti-COVID-19 pentru Maratonul Vaccinării de la Bucureşti, a anunțat medicul Mihai Craiu, coordonatorul centrului de vaccinare de la Sala Palatului, potrivit Agerpres.

„Pot asigura pe toţi doritorii că avem suficiente doze. Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti ne-a trimis astăzi, după prânz, încă o tranşă suplimentară, aşa că avem doze pentru toată lumea care doreşte, care este clinic sănătoasă, deci fără febră în momentul ăsta, şi care vine cu orice document legal valabil”, a spus conf. dr. Mihai Craiu, în cadrul unei declaraţii de presă.

El a mărturisit că a stat „liniştit” având alături colegi anestezişti, echipaje SMURD şi două ambulanţe de la SABIF, a remarcat „entuziasmul contagios al voluntarilor”, care au facilitat un flux bun, şi a menţionat că o proporţie semnificativă dintre cei vaccinaţi sunt persoane cu dificultăţi legate de deplasare şi de acces la facilităţile electronice.

7.165 de persoane s-au imunizat la maratonul vaccinării organizat la Sala Palatului și la Biblioteca Națională, până sâmbătă, 8 mai, la ora 16.00. Numărul e valabil pentru primele 24 de ore ale acțiunii, a anunțat Comitetul Național de Vaccinare. Peste 1.300 de persoane au mers în timpul nopții.