STELNICA: Teren de sport acoperit, edificat în curtea școlii

Stelnica va avea un teren de sport acoperit cu suprafață sintetică în curtea școlii ce va fi folosit atât la orele de sport cât și de locuitorii comunei. Primăria Stelnica are pe lista de investiții noi demarate în anul 2023 un teren de sport cu suprafață sintetică ce se vrea finalizat până la sfârșitul anului viitor. „Cel mai important proiect investițional pentru anul 2023 este un teren sintetic cu cupolă acoperită. Ideea a apărut prima dată în urmă cu opt ani dar nu s-a găsit finanțare pentru edificarea acestuia.”, spune… Articolul STELNICA: Teren de sport acoperit, edificat în curtea școlii apare prima dată în InfoIalomita.ro - Știri actuale din județul Ialomița.

STELNICA: Teren de sport acoperit, edificat în curtea școlii

Stelnica va avea un teren de sport acoperit cu suprafață sintetică în curtea școlii ce va fi folosit atât la orele de sport cât și de locuitorii comunei.

Primăria Stelnica are pe lista de investiții noi demarate în anul 2023 un teren de sport cu suprafață sintetică ce se vrea finalizat până la sfârșitul anului viitor.

Cel mai important proiect investițional pentru anul 2023 este un teren sintetic cu cupolă acoperită. Ideea a apărut prima dată în urmă cu opt ani dar nu s-a găsit finanțare pentru edificarea acestuia.”, spune primarul Costel Brateș.

Pentru acest an Primăria Stelnica și-a propus să atragă fonduri de la ADI (Asociația de Dezvoltare Intercomunitară) Ialomița, finanțată de la bugetul Consilului Județean Ialomița, pentru demararea lucrărilor la terenul acoperit.

Proiectul investițional se întinde pe doi ani

Valoarea estimată depășește 200.000 euro iar dimensiunile terenului sunt de 22 metri lățime și 42 metri lungime. Acesta va fi acoperit cu o cupolă din PVC iar alături va avea ridicat un vestiar cu grup sanitar și cabine de duș.

Ne-am gândit să amplasăm terenul acoperit în curtea școlii pentru ca în timpul orelor de curs acesta să fie folosit și în sezonul cald și în sezonul rece pentru orele de sport. În afara orelor de program terenul va putea fi folosit de toți cetățenii.”, explică primarul localității.

ADI Ialomița, conform finanțărilor stabilite pentru anul 2023, va suporta suma de 330.000 lei iar suma va fi completată de la bugetul local.

Va fi o achiziție multianuală, cu o primă alocație bugetară în acest an suficientă, sper, pentru a se realiza 70 – 75% din investiție.”, estimează primarul.

În concordanță cu decizia ADI Ialomița ca suma de 330.000 lei pe localitate rurală să acopere necesarul pe doi ani, 2023 și 2024.

Cred că vom reuși să obținem un avans de la ADI Ialomița iar din bugetul local ne propunem în 2023 să asigurăm o finanțare de 250.000 lei, urmând ca diferența să fie prinsă în bugetul pe anul viitor.”, a mai spus Costel Brateș.

Articolul STELNICA: Teren de sport acoperit, edificat în curtea școlii apare prima dată în InfoIalomita.ro - Știri actuale din județul Ialomița.